Problem z Eclipse

0

Witam!
Chciałem się nauczyć C++, więc pobrałem Eclipse i MinGW.
No więc tworzę nowy projekt, "HelloWorld" typu Empty Project i wybieram Toolchain MinGW GCC. Klikam next i zaznaczam "Debug" i "Release". Zakładam w Project Explorerze folder "src", w którym robię plik "main.cpp". Wewnątrz piszę kod:

#include <iostream>
using namespace std;

int main() {
	cout << "Hello World" << endl;
	return 0;
}

Daję młotek "build release" i potem zieloną strzałeczkę. W odpowiedzi dostaję:

**** Internal Builder is used for build ****
Nothing to build for HelloWorld

I nie wiem co z tym zrobić. :P Proszę o pomoc.

0

Dzięki! Dla przyszłych pokoleń - zrobiłem to co jakaś mądra osoba napisała tu: http://max.berger.name/howto/cdt/ar01s03.jsp#wincompiler . :)

0

Jeszcze jedna rzecz, co zrobić, żeby po uruchomieniu programu wyświetliła się normalna Boża konsola? Podstawowo wynik programu wyświetla się w polu u dołu, zamiast w zwykłej, czarnej konsoli.

0

W Eclipse się chyba nie da. Ale po co? Zwykła konsola jest brzydka i sama znika. Ta co jest w eclipse jest IMO bardzo wygodna.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1