Pobieranie elementu ze strony www

0

Witam, potrzebuje pobrać dane ze strony do programu. Po przeszukaniu google odnalazłem sposób jak to zrobić, niestety nie chce on działać. W programie koniecznie muszę korzystać z WebBrowsera. Problem polega na pobraniu kolekcji takim sposobem:

HtmlElementCollection elementy = null;
elementy = webBrowser1.Document.GetElementsByTagName("name"); 

Kompilator wyrzuca "Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu." i podpowiada aby stworzyć obiekt przy użyciu new, niestety nie można ponieważ ta klasa nie ma konstruktora. Nie mam pomysłu co robię źle, wszystkie przykłady (te w dokumentacji też) rozwiązują tak ten problem, więc dlaczego mi tak nie chce działać?

P.S Trzeba sprawdzić czy strona się wczytała do końca? Czy WebBroweser nie przepuści dalej dopóki strona się nie wczyta?

0
kisiel_665 napisał(a)

P.S Trzeba sprawdzić czy strona się wczytała do końca? Czy WebBroweser nie przepuści dalej dopóki strona się nie wczyta?
Trzeba. Użyj zdarzenia WebBrowser'a które się nazywa OnLoad czy jakoś podobnie.

0

Załatwiłem sprawę obsługi otwierania strony poprzez IsBusy. Jednak nie załatwia to sprawy z wczytywaniem elementów.

Przepraszam za niejasność.

0
kisiel_665 napisał(a)

niestety nie można ponieważ ta klasa nie ma konstruktora.

Normalnie cud jakiś, klasa bez konstruktora, niby która?

P.S Trzeba sprawdzić czy strona się wczytała do końca? Czy WebBroweser nie przepuści dalej dopóki strona się nie wczyta?

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.webbrowser.documentcompleted.aspx

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1