Pobieranie XLS ze strony WWW

0

Witam,
Jak pobrać plik XLS ze strony internetowej za pomocą Jsoup?

public class Download {
    public static void main(String[] args) throws IOException {
        Connection connect = Jsoup.connect("https://www.ote-cr.cz/en/statistics/electricity-imbalances?version=0&date=2022-09-25");
        Document document = connect.get();
        Elements allH1 = document.select("#content-core > div > div.report_content > div.report_attachment_container > p.report_attachment_links > a");
        for(Element elem: allH1) {
            System.out.println(elem.text());
        }
    }
}

Czy to dobrze pobiera i muszę jedynie zmienić wyświetlanie?

1

@pawelzzzz:

właśnie ... dziel tematy, tylko tak da się pracowac w oprogramowaniu
a) pobieranie
b) analiza

ps. Czy się dobrze pobiera, to wiesz tylko ty.

1

Skoro dobierasz się do znacznika <a> to raczej wypadałoby pobrać wartość href. Aczkolwiek nawet w tym wypadku coś powinno się wypisać.

0
pawelzzzz napisał(a):

Witam,
Jak pobrać plik XLS ze strony internetowej za pomocą Jsoup?

XLS czyli excell i do tego JZupką ? Jesli tak, to za przeproszeniem jedzenie zupy nomem omen widelcem.

Na pierwszy rzut oka zobaczyłem XSLT (dziwna technologia z kręgu XML), i dlatego nie podniosłem krzyku.

1

Na stronie (w formacie HTML, żeby nie było) z kodu jest link do pliku XLS. I o to pewnie chodzi OPowi. — szatkus1 59 minut temu

@szatkus1: powinieneś zostać wróżką, masz talent — ZrobieDobrze 58 minut temu

@pawelzzzz: Tym bardziej separuj (dziel) zagadnienia, bo utoniesz.
W świelte objasniej @szatkus1 'a to
a) wyłuskanie URL ze żródła
b) pobranie pliku z URL
c) przetwarzanie XLS

Zwróć @pawelzzzz uwagę, że pierwsze nie maja ŻADNEGO zwiazku z tym, jakiego rodzaju jest to plik.
Rzeczywista treść twojego postu, co ja nie odkryłem a @szatkus1 to "jak skutecznie wyłuskać URL z HTML"

@pawelzzzz: Tym bardziej separuj (dziel) zagadnienia, bo utoniesz

Kij z tym, że z opóźnieniem albo wcale dostajesz na forum sensowne odpwowiedzi, to TYLKO forum, ale to jest toksyczny sposób myślenia. Masz jak spychacz na budowie autostrady wszystko przed sobą. Sam siebie stawiasz wobec odkrycia "nic nie działa", a to nieprawdą. Coś działa, trochę działa, tylko trzeba etap za etapem PODZIELIĆ i sprawdzić, jakis drobiazg poprawić, i następny etap.

ps. naucz się używać debugera, nie będzie musiał drukować

0

Nie wiem jak całość skleić w Javie :D, ale na pewno po stronie CSSa takim selektorem

a[href$=".xls"]

będziesz mógł pobrać wszystkie linki zakończone rozszerzeniem .xls.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1