Wątek przeniesiony 2023-05-28 20:14 z Python przez Riddle.

Pobieranie danych ze strony

0

Dzień dobry,
Jestem tu, bo liczę na Waszą pomoc choć z IT i programowaniem nie ma nic wspólnego.
Do rzeczy:
Mam listę numerów ksiąg wieczystych (csv, xlx, txt - w dowolnym formacie). Chciałbym do tej listy dopisać imię i nazwisko właściciela które są dostępne ze strony:
Wyszukiwarka KW
Po wpisaniu nr. KW (rys. 1) dostajemy podstawową informację o KW (jak na rysunku 2) lub możemy przeglądać jej treść i tam też mamy dane o właścicielu w dziale II (rys. 3).
Sam nie potrafię tego zrobić, ale z racji braku autoryzacji czy jakiegokolwiek logowania do strony podejrzewam, że nie powinien być to bardzo skomplikowany problem aby taki skrypt napisać.
Wynikowo idealnie było by aby do pliku z listą dopisać imię i nazwisko właściciela/właścicieli.
Czy ktoś mógłby mi pomóc w ogarnięciu tego?

Hr7jS49.th.png Hr7j8E7.th.png Hr7jvBS.th.png

Przykładowa lista KW
GW1G/00005030/8
GW1G/00032279/3
GW1G/00114014/7

1

Wrzuć ogloszenie o zleceniu to moze ktości zaproponuje coś i jel będzie za to chciałb. Powiem ci tylko z mojego doświadczenia z pracą z ta wyszukiwarką ze jest to bardzo trudne a wręcz niemożliwe.

1

S4t dzięki za wskazówkę.
Międzyczasie znalazłem coś takiego
https://apidoc.transparentdata.pl/dataintegrator.html#td-tresc-ksiag-wieczystych-html
Myślę, że może być to przydatna informacja. Szczególnie:

W odpowiedzi znajdzie się plik z treścią księgi wieczystej, zakodowany w Base64. 
Odpowiedź zawiera pobrany HTML ze strony https://przegladarka-ekw.ms.gov.pl/eukw_prz/KsiegiWieczyste/pokazWydruk dla zadanego numeru KW. 
W obecnym kształcie usługi zawartość księgi wieczystej nie jest dostępna w innej postaci niż HTML

Pytanie kolejne, czy skrypty java, które są na stronie przeglądarki można po prostu wykorzystać do sprawdzenia treści KW i jej zapisu

2
thorian napisał(a):

Pytanie kolejne, czy skrypty java, które są na stronie przeglądarki można po prostu wykorzystać do sprawdzenia treści KW i jej zapisu

To nie są skrypty Java, tylko skrypty pisane w języku JavaScript.

S4t napisał(a):

Wrzuć ogloszenie o zleceniu to moze ktości zaproponuje coś i jel będzie za to chciałb. Powiem ci tylko z mojego doświadczenia z pracą z ta wyszukiwarką ze jest to bardzo trudne a wręcz niemożliwe.

ona w ogóle nie pamięta strony w URL, więc zapewne do szukania potrzebne jest JS. Cóż, ktoś znowu poleciał w ch... za pieniądze podatników.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1