Wciśnięcie przycisku Ctrl+U w innym programie

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-02 12:05
limber
0

Witam!
Chcę zrobić żeby mój program wcisnął przycisku Ctrl+U w programie uTorrent jak tego dokonać ?
Wiem że trzeba użyć uchwytów tylko jak.

edytowany 1x, ostatnio: madmike, 2016-12-13 18:26

Pozostało 580 znaków

2011-08-02 12:21
0

W zasadzie poprzez WinAPI można przekazywać komunikaty o wciśnięciu klawisza, ale na bank nie jestem pewny, czy da radę tak przekazać wspomnianą sekwencję.

edytowany 1x, ostatnio: absent, 2011-08-02 12:22

Pozostało 580 znaków

2011-08-02 12:44
limber
0

Mam taki kod on mi wyszukuje uchwyt do aplikacji uTorrent.

var
uchwyt_H : HWND;
begin
uchwyt_H := ExeProcessToHWnd('uTorrent.exe');
\i w zmiennej mam numer uchwytu processu
\IntToStr(uchwyt_H)
[\code]
Proszę o pomoc w wysłaniu kliknięcia dwóch przycisków.

<code=delphi> //kod </code> - TomRiddle 2011-08-02 12:52

Pozostało 580 znaków

2011-08-02 13:54
limber
0

Bardzo proszę o pomoc .

Pozostało 580 znaków

2011-08-02 14:34
2011-08-02 14:59
limber
0

Wszystko by było ok gdyby nie to że jest ten kod w C++, a ja potrzebuję w Delphi.

Pozostało 580 znaków

2011-08-02 15:49
0

Przeczytałeś ten artykuł? Tam jest takie fajne zdanie:
"Ponieważ podstawowa funkcja pochodzi z biblioteki Windows'a, program można przełożyć bez problemu na prawie dowolny język programowania"
Zadanie dla Ciebie: poszukać w MSDNie informacji o funkcji keybd_event

Dokładnie, pod Delphi nie ma problemu z użyciem keybd_event, ewentualnie jest jeszcze funkcja SendInput. Są one oczywście - jak wspomniano - opisane na MSDNie, a także stosowne przykłady - również w Delphi - można z łatwością wygooglować. - olesio 2011-08-02 16:59

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0