FindWindowEx i Edit w innym programie

0

Hej :) mam pytanie: musze wyciagnac tekst z kontrolki TEdit ktora znajduje sie w innym progzie. Korzystam z FindWindowEx ale nie wiem co podac jako tekst tej kontrolki ponieważ tekst ten moze byc różny. Gdy sprawdze za pomoca EnumWindows ta kontrolke to jako tekst nie ma nic a jako klasa wyswietla sie Edit. Pomozcie mi sie dobrac do tego ;(

0

Przez FindWindowEx() nie znajdziesz uchwytu do kontrolki Edit. <ort>Pierw </ort>zastosuj w/w funkcję do okna aplikacji, później gdy już bedziesz miał jej uchwyt - trzeba zbadać kontrolki wewnątrz. Jeżeli forma jest bezpośrednim rodzicem Twojego Edit`a, to znajdziesz szybko. Funkcja GetWindow(uchwyt, GW_CHILD); znajdzie pierwszą kontrolkę pod formą. I teraz w pętli stosujesz GetWindow(uchwyt, GW_HWNDNEXT); - wtedy znajdziesz wszystkie kontrolki na tym samym poziomie. Tam powinien być ten Edit - sprawdzaj za pomocą GetClassName() czy to to.

0

Tak tak wiem ze przez FindWindowEx nie znajde kontrolki i ze najpierw musze miec rodzica :) tylko jesli ten Edit lezy na zakladce :> ??

0

Tak samo - pobierasz uchwyt do zakładki i z niej szukasz komponentów potomnych.

0

Kiedyś pytałeś się o kod do zmiany języka klawiatury, wtedy umieściłem kod źródłowy na tym serwisie, jeżeli jeszcze go masz, to przejrzyj go sobie, rozwiązuje Twój problem.

0

Tak tak mam ten kodzik... ale moze ja powiem wprost o co mi chodzi ;) Otóż chce odczytać wartości pól Nazwa konta i Hasło na zakładce Serwery we właściwościach konta w Outlook Expresie. Chciałbym zaznaczyć że nie pisze zadnego szpiega potrzebuje tylko wyciagnac te dane z tych dwoch editów. Nie trzeba przejmowac sie otwieraniem aplikacji i owego okienka gdyz zakładam ze jest ono juz otwarte - program ma tylko i wyłącznie odczytać wartości Editów. Dzieki z góry za wszelka pomoc i za pomoc do tej pory udzieloną [soczek]

0

Odczytaj te dane z rejestru.

0

A mogłbyś mi podać adres ??

// No i jak odczytac hasło które pewnie jest w jakś sposób zaszyfrowane ??

0

Szukaj w HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Account Manager\Accounts

Co do szyfrowania to nie wiem, nie używam OE.

0

Niestety tak jak podejrzewałem hasło jest szyfrowane dość solidnie wiec musze skorzystac z mojego sposobu tylko prosze <ort>sprobojcie </ort>mi pomoc... ;(

0
{PIT} napisał(a)

No i jak odczytac hasło które pewnie jest w jakś sposób zaszyfrowane ??

Glupota ale co tam :P

Kopiujesz klucz REG ;] wstawaisz u siebie i masz konto OE :D [rotfl]

0

Mnie chodzi o to zeby miec to haslo w postaci niezaszyfrowanej... :]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1