klikanie w button na innym programie

0

Chcę w Delphi kliknąć w kilka buttonów w innym programie, z tego co widzę jest on napisany w "Java TM Platform SE Binary.

Wiem że muszę mieć uchwyt okna, to już mam, ale nie wiem skąd wiedzieć jaki buton kliknąć, skąd znać dany numer? Jest jakiś program który pozwoli sprawdzić class danego buttona? Wiem że można na podstawie Capion wykryć dany button, tylko że one nie mają Captiona a jedynie same obrazki.

procedure TForm1.JDClear();
var
  h:hWnd;
begin
  h:=FindWindow(nil, PChar('Nazwa'));


  if h<>0 then begin
    SendMessage(h, WM_COMMAND,1378652,0);
    SendMessage(h, WM_LBUTTONDOWN, 1247366, 0);
    SendMessage(h, WM_LBUTTONUP, 1247366, 0);
  end
  else
  ShowMessage('error');
end;

Nie wiem jak zrobić to:

    SendMessage(h, WM_COMMAND,1378652,0);
    SendMessage(h, WM_LBUTTONDOWN, 1247366, 0);
    SendMessage(h, WM_LBUTTONUP, 1247366, 0);

Okno znajduje, ale jedynie co to robi to zamyka tamtą aplikacje, a ja chcę kliknąć w dane buttony.

0

Przeanalizuj sobie exeki i kod dołaczony do tego posta. Wypisuje on kontrolki oraz wstawia do editów tekst i klika w button w oknie pewnego keygenme. Czy te buttony w tej aplikacji da się kliknąć, bo mają uchwyt to sprawdzisz albo lamerskim programem TDWinInfo z torry.net albo jakimś innym - w stylu Spy++ do znalezienia w google.

3

SendMessage(h, WM_COMMAND,1378652,0);

niezależnie od tego co to ma robić, nie używa się takich magicznych liczb. co to jest 1378652? będziesz o tym pamiętał za miesiąc, i dlaczego tyle?
jak już ma być koniecznie tyle, należy zadeklarować stałą, i najlepiej opatrzyć komentarzem co to jest i skąd się wzięło.

0
olesio napisał(a)

Przeanalizuj sobie exeki i kod dołaczony do tego posta. Wypisuje on kontrolki oraz wstawia do editów tekst i klika w button w oknie pewnego keygenme. Czy te buttony w tej aplikacji da się kliknąć, bo mają uchwyt to sprawdzisz albo lamerskim programem TDWinInfo z torry.net albo jakimś innym - w stylu Spy++ do znalezienia w google.

Nadal problem tkwi w wyśledzeniu buttona. Pobrałem Managed Spy czyli z tego co wyczytałem następce Spy++ ale on nie działa z aplikacją w javie, nie wykrywa tego programu. Sprawdziłem z innym programem i jego ten Managed Spy potrafi edytować i znaleźć buttony, tylko jak to zrobic z javą?

0

TD Win Info pokazuje na całym programie SunAwtFrame :/

0

To oznacza, że okno programu tak jak na przykład Opera jest pod jedną klasą i nie wyślesz komunikatu do jego osobnych kontrolek. A przynajmniej ja nie znam na to sposobu, może ktoś inny coś więcej wymyśli i Tobie tutaj doradzi.

0

No trudno, ale dzięki

0

Możesz za symulować kliknięcie na to całe okno w miejscu gdzie znajduje się przycisk.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1