Ankieta/Test

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-20 17:03
0

Witam
Jestem nowy na forum, tak wiec chcialbym sie najpiew przywitac ;) Wiec Hi.

Przechodzac do rzeczy chcialbym zrobic ankiete, ktora wygladala by mniej wiecej tak :
uzytkownik zaznacza jedna z odpowiedzi, i po kliknieciu przechodzi do podstrony kolejnej gdzie odpowiada na nastepne pytanie. Dawno nic nie robilem w php ze wzgledu na brak czasu, dlatego tez mam taki problem. Bylbym wdzieczny za pomoc ;)

Pozdrawiam

edytowany 1x, ostatnio: madmike, 2011-07-23 13:18

Pozostało 580 znaków

2011-07-20 17:10
1

to z czym dokładnie masz problem?

Pozostało 580 znaków

2011-07-20 17:14
0

tzn wiem jak zrobic ankiete ktora bedzie na jednej stronie ( tzn znalazlem na necie ;)) , ale chce zbierac do bazy odpowiedzi ze wszystkich stron ;)

Pozostało 580 znaków

2011-07-20 17:52
0

i z czym dokładnie masz problem?

Pozostało 580 znaków

2011-07-20 18:07
0

Dokladnie mam problem z przejsciem na kolejna strone. Tak jak wspomnialem chce zebrac wyniki z kilku stron, i nie mam pomyslu jak to zrobic. Tzn niby mam rozwiazanie ale dosyc nie estetyczne, polegalo by na kopiowaniu tego samego kodu na kazda strone, i pozniej z tych wszystkich kolumn osobno odczytywac wartosci.

Pozostało 580 znaków

2011-07-20 18:14
0
h4d3s napisał(a)

Dokladnie mam problem z przejsciem na kolejna strone.

h4d3a napisał(a)

Tak jak wspomnialem chce zebrac wyniki z kilku stron, i nie mam pomyslu jak to zrobic.

Nie wiem co jedno ma wspólnego z drugim.

h4d3a napisał(a)

Tzn niby mam rozwiazanie ale dosyc nie estetyczne, polegalo by na kopiowaniu tego samego kodu na kazda strone, i pozniej z tych wszystkich kolumn osobno odczytywac wartosci.
Przecież chcesz całość robić w PHP, tak? To dla każdego pytania ankiety będziesz tworzył kolejną statyczną podstronę?

edytowany 1x, ostatnio: sirkruk, 2011-07-20 18:29

Pozostało 580 znaków

2011-07-20 18:18
0

nie wiem czy o to pytasz, ale możesz poszczególne porcje danych przechowywać w sesji i po wysłaniu ostatniej części dodać je do bazy czy gdzie tam to gromadzisz

Pozostało 580 znaków

2011-07-20 18:21
0

sirkruk, dokladnie

Pozostało 580 znaków

2011-07-20 18:34

Jak się domyślam każda podstrona z zapytaniem będzie wyglądała tak samo, różne będą odpowiedzi i pytanie do niego. Możesz stworzyć jeden plik php, który będzie wyświetlał odpowiednie pytanie w zależności od zmiennej przekazywanej w pasku adresu (np. ankieta.php?nr=10). I poczytaj o architekturze mvc ;)

Pozostało 580 znaków

2011-07-20 18:51
0

Sirkruk, jeszcze jedno pytanie ;) bo widze ze znasz sie na rzeczy i jestes w stanie mi pomoc, zakladajac ze mam juz pytania, zrobilem ta funkcje ze switchami, to jak wrzucic dane ze switcha to bazy ?

edytowany 1x, ostatnio: h4d3s, 2011-07-21 18:51
Dokładnie ;] - sirkruk 2011-07-20 18:55

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0