wyświetlanie zawartości form2 w w form1

0

Jak i czego użyć, aby wyświetlić zawartość okna (Form2) w oknie (Form1) za pomocą kliknięcia w butonna.

Program w C# (Windows Form Application).

1

A wiesz ile razy takie pytanie było już zadawane? Sprecyzuj co chcesz osiągnąć.

0

Chce, aby moja zawartość z form2 wyświetlała się w form1 za pomocą kliknięcia w butonna.

W tym miejscu ma się wyświetlać po naciśnięciu butonna.

0

Poszukaj. Temat był wałkowany 58482124578 razy.

0
Bluenight2010 napisał(a)

Chce, aby moja zawartość z form2 wyświetlała się w form1 za pomocą kliknięcia w butonna.

W tym miejscu ma się wyświetlać po naciśnięciu butonna.

Ale gdzie? W ramach Form1 chcesz wyświetlić to co jest na form2? Czy przepisać wartości? Z obrazka wynika, że chcesz umieścić wszystko na buttonie. Jeżeli nie poświęcisz chwili na opis swojego problemu, to nie licz na sensowną odpowiedź

0

W ramach Form1 chce wyświetlić to co jest na form2, ale dopiero po kliknięciu w buttona ma pokazać się zawartość form2 w form1.

2
Bluenight2010 napisał(a)

W ramach Form1 chce wyświetlić to co jest na form2, ale dopiero po kliknięciu w buttona ma pokazać się zawartość form2 w form1.

No to otwórz form2 i zrób print screena. Potem dodaj kontrolkę PictureBox - jako źródło podaj plik gdzie zapisałeś źródło. Domyślnie ta kontrola ma mieć Visible ustawione na false, a w zdarzeniu OnClick tego buttona ustaw Visible na true. I gotowe - proste nie? :P

Wybacz, ale w kółko piszesz to samo. Co rozumiesz przez ZAWARTOŚĆ?

0

Forma nie ma zawartości, jakiś np. textBox na niej ma, ale forma niezbyt.

0

Dobra Sarrus, ale jak mi się wyświetli ten obrazek form2 to jak ja mam to zrobić, aby np. textbox chodził normalnie, czyli dało się w niego coś wpisać.

Myślałem o takim rozwiązaniu, aby po wyświetleniu w ramach form1, zawartość form2(wszystkie komponenty z form2) poprawnie działały, aby można było na nich robić inne operacje.

1

Klasa Form jest przeznaczona do tworzenia okien. Nie możesz umieścić okna w oknie. Jeżeli o taki efekt Ci chodzi to poczytaj o UserControl.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1