z form1 do form2

0

Witam,
jak mozna przekazac z form1 do form2 tekst, aby
mi sie to automatycznie zmieniło text w textboxsie na formie1, kiedy nacisne button na formie2 ??

0

Wykorzystaj eventy

0

Witam,
ustawiasz w formie2 właściwość Modifiers pola tekstowego na public, dla przycisku Button DialogResult na OK a w formie1 oczywiście musisz formę2 jakoś wywołać więc

	private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
		{
			Form2 f = new Form2();
			f.ShowDialog();

			if ( f.DialogResult == System.Windows.Forms.DialogResult.OK )
			{
				this.textBox1Form1.Text = f.textBox1.Text;
			}
		} 
1
karoL napisał(a)

ustawiasz w formie2 właściwość Modifiers pola tekstowego na public

O tak! Jebać enkapsulację i fak de system! Niech żyje anarchia!

A tak na serio, zamiast robić ze swojej klasy burdel i upubliczniać jej elementy, żeby łapały wszystkie syfy z zewnątrz, wystarczy zrobić publiczną metodę, która zmieni tekst w odpowiednim polu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1