Pytania na zaliczenie semestru

0

Witam bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu pytań powiem tyle że jestem noga z programowania do kwadratu

  1. Jaka wartość przyjmie zmienna test w wyniku wykonania następujących instrukcji

int i,j,test,tab[5][5];
test=1;
for(i=0;i<5;i++) for(j=0;j<5;j++) tab[i][j]=1;
for(i=0;i<2;i++) test*=tab[3][i];

2.Jaką wartość przyjmie
zmienna "b" w wyniku wykonania instrukcji:

int tab[10],i,b;
b=10;
for(i=0;i<=10;i++) tab[i]=i;
for (i=0;i<4;i++) b+=tab[i]*3;

3.Jakiego typu wartość zwróci funkcja zadeklarowana w następujący sposób:
function wynik(a,b,c:char):real;

4.Co pojawi się na ekranie w wyniku wykonaniu następującego programu?

Program test;
function dzialanie(a,b,c:integer):integer;
begin
Dzialanie:=(a*b)-(c mod 3);
end;
BEGIN
writeln(dzialanie(2,3,27));
END.

0
  1. Wartość typu int.
  2. Również wartość typu int.
  3. To jest bardzo skomplikowana deklaracja. Ja Ci nie pomogę, ale może ktoś inny będzie wiedział o co chodzi.
  4. Jakaś całkowita wartość oraz znak nowej linii.

Aby poznać odpowiedzi na te pytania wystarczy odpalić kompilator, skopiować ten kod i w niektórych miejscach wypisać wynik (tak, to jest naprawdę takie proste). Na pytanie 3 odpowiedź znajdziesz w pierwszym lepszym kursie w internecie. Jak dostałeś bana na Google to korzystaj z http://www.yahoo.com/ , nie słyszałem jeszcze aby ktoś dostał tam bana.

1

wyrażam głęboką nadzieję, że nie zdasz tego semestru bo z taką "wiedzą" nie masz prawa przejść dalej ( z twojego postu wynika, że powinieneś wiedzieć więcej niż wiesz teraz więc zamiast robić z siebie głąba zadając pytania z elementarza programisty poczytaj sobie jakieś książki albo kursy ). Najłatwiej powiedzieć "zróbcie to za mnie bo ja tego nie umiem". Dziwie się koledze wyżej, że podał ci w ogóle jakieś informacje bo ten temat zasługuje tylko na kosz.

0

Ja bardzo dziękuje za wszelka pomoc został mi tylko ostatni egzamin jest to szkoła zaoczna więc ze względu na pracę nie mam za bardzo czasu aby to ogarnąć jak wiadomo w tym naszym życiu liczy się papier aby była praca takie życie i tak jak pisałem nie idę w kierunku programisty bo nie nadaje się do tego interesuje mnie co innego

1

liczy się papier

hahahahaha
Dawno nic tak zabawnego nie słyszałem, tym bardziej w kwestii informatyki. Papierem to sobie możesz tyłek podetrzeć co najwyżej...

1

Skoro pracujesz to zapłać za rozwiązanie. Mamy tutaj dział praca i na pewno ktoś się znajdzie.

0

Tak jak pisałem wcześniej dziękuje wszystkim pomagającym także tym krytykującym bo jak wiadomo nie przyłożyłem się do nauki i są skutki takie ze nie znam samych podstaw programowania to praca zaliczeniowa jako test do wysłania na e-maila

0

Nie rozumiem dlaczego oni was uczą 100 języków a żadnego dobrze..

1

Adamo, a wiesz jaka jest prawda?
Dostałeś pytania na maila, stwierdziłeś "A ch** i tak mi sie nie chce tego robić, bo nie umiem i nie chce umieć. Dam na forum, sie frajerzy znajdą i mi zrobią, będę miał zaliczenie i z głowy."
Ale intryguje mnie to:

nie idę w kierunku programisty bo nie nadaje się do tego interesuje mnie co innego

To co Ty tutaj z tymi pytaniami robisz?

0

To co Ty tutaj z tymi pytaniami robisz?</quote>

potrzebuje pomocy i pisze na tym forum interesuje mnie bardziej składanie komputerów od podstaw nie każdy idzie w stronę programowania trzeba to uszanować tak jak ja szanuję tych co siedzą w programowaniu trzeba się w tym czuć

0

Dziwne, że 99% programistów potrafi złożyć komputer..żadna filozofia, bo jak znam życie o elektronice itd. też nie masz zielonego pojęcia. A to co ty tutaj dałeś nawet ciężko nazwać programowaniem. To są podstawy. Wiec łaskawie nie użalaj się nad sobą. Jak chcesz odpowiedzi to daj ogłoszenie w dziale praca.. Za 50zł kupisz sobie zaliczenie..

0

Nie wiem co ma wspólnego dyplom informatyka ze składaniem komputerów. Miałem na studiach przedmiot "Sprzęt komputerowy", ale tylko przez pół roku, w sumie nic konkretnego. Więc nieprawdą jest, że aby składać kompy trzeba mieć papierek mgr lub inż, bo jedno z drugim wiele wspólnego nie ma.

W programowaniu jest podobnie: na nic 5 lat studiów jeśli nie masz doświadczenia zawodowego.

0

Mnie bardziej ciekawi to że nie trzeba mieć wyższego informatycznego żeby pracować jako koder, ani jako admin ani w innych zawodach też nie. No może jak ktoś awansuje gdzieś wysoko to się od niego wymaga bo to fajnie wygląda :P
A żeby składać komputery trzeba? Wolne żarty. Stawiam że autor słyszał ze po informatyce jest dobra kasa (albo co gorsza jego rodzice tak słyszeli i kazali mu iśc na informatykę :D), a że on przy komputerze lubi siedzieć to uznał że czemu nie postudiować sobie tego. Niestety okazało się że informatyka to nie granie na komputerze i umiejętność wpięcia klawiatury...

0

sid90 nie bądź taki mądry pytań mam około 30 więc z tymi co napisałem nie mogę sobie poradzić więc myślę że to nie problem jeżeli piszę o pomoc ale są tacy co nie pomagają tylko krytykują

0

Interesuje Cie składanie komputerów? Ale mam nadzieje, że na czas, bo inaczej to nie ma sensu....
Wybacz, ale to jest forum, na którym ludzie, którym nie chce się robić KOMPLETNIE NIC są traktowani, jak potencjalni idioci. I dobrze, bo, jakby każdy był uważany za mądrego to dzisiaj bylibyśmy kontynentem odczepionym od Europy.
Wybrałeś studia informatyczne, więc chcąc czy nie chcąc, musisz dać coś z siebie - jak w życiu. Forum jest ostatecznością, bo na te Twoje pytanie to można otworzyć pierwszy lepszy kurs i napisać wszystko, albo nawet i nie, bo jak ktoś ma trochę oleju w głowie i wie co studiuje, to przeczyta kod i odpowie. Filozofia byłaby wtedy jakbyś miał na jutro shackować ONZ albo NASA, a nie przy dodawaniu 2 liczb. Jak sobie nie możesz poradzić z tymi, to nawet sie w te 30 następnych nie pakuj. Po co? I tak Cie to nie interesuje.

0

Spokojnie panowie co do tego ze rodzice mnie posłali do szkoły to nie macie się o co martwić i przede wszystkim to nie są studia tylko zaoczne studium więc i poziom jest marny zajęcia 4 razy na miesiąc więc czego można się nauczyć w systemie zaocznym więc dla tego bym nie prosił o pomoc skoro bym ro umiał ale jak widzę że to zaczyna się przeradzać we wzajemne wrzucanie sobie więc myślę ze lepiej temat zamknąć jak się prosić. Tak to jest rodak rodakowi nie pomoże a w szczególności bezinteresownie ale to tak jak mówią są ludzie i ludzie

2

@Adamo169 będę taki mądry i z całą pewnością mi tego nie zabronisz.. Od rana do teraz sporo byś się nauczył, ale jeżeli ty w tym czasie odświeżałeś Facbooka czy inną Naszą-Klasę to nic tylko bić brawo. Dlaczego nas ma obchodzić twoje zaliczenie?? Szczerze mamy to gdzieś, a złożyć kompa potrafiłem w podstawówce.. Daruj sobie studia. Szkoda twoich pieniędzy i czasu. A przez takich jak ty ludzie mówią, że dzisiaj inżynier nie znaczy nic. Nie dosyć, że sam jesteś głąbem to jeszcze nam psujesz reputacje.

edit:
A ty byś mi pomógł?? Mam ziemniaki do wykopania.. Ja napisze Ci programy a Ty będziesz latał z pługiem. Rodak rodakowi nie pomoże??
Nio proszę patriota się znalazł na forum buhahaha

0

@sid90 - on napisał, że nie jest na studiach, tylko w studium, inżynierem nie będzie.

Ale ten patriotyczny tekst wymiata. Kto nie pomoże Adamo169 nie jest Polakiem ani Krześcijaninem i stoi tam, gdzie stało ZOMO. :D

0

@Adamo169
poziom jest marny zajęcia 4 razy na miesiąc więc czego można się nauczyć w systemie zaocznym

Dzienny czy zaoczny, prawda jest taka że jak się chce to się można nauczyć.

0

Sam skończyłem takie studium zaoczne na profilu technik - infomatyk,
ale więcej nauczyłem się jeżeli chodzi o programowanie w Delphi, a w
zasadzie poszczerzając swoją wcześniejszą wiedzę czytając to forum i
odpowiadając ludziom. I prawdą jest, że poziom jest taki sobie, bo w
większości uczelni ważniejsze jest płacenie czesnego na czas niż to co
się tam nauczysz. Chociaż, na pewno nie ma tak, że nic nie ucza i na
zaliczenie wymagają nie wiadomo czego. Po prostu uczelnia z
zajęciami w systemie zaocznym stawia na to, że ludzie na podstawie
tam danych wskazówek będą sami poszerzać swoją wiedzę i szukać co
w przypadku dzisiejszycz czasów jest łatwiejsze ze względu na łatwy
w sumie dostęp do Internetu - informacji. Też lubiłem pójść na piwo
z ludzmi ze studium, bo wiadomo weekend to się nie chcialo czasem
siedzieć na wykładach czy zajęciach na pracowni. Lecz później jakoś
dałem radę ogarnąć prace zaliczeniowe i same egzaminy, a wierz mi
super poziom wiedzy wcale nie reprezentuje i nie reprzentowałem w
czasach kiedy się tam uczyłem. Pomocy po forach też nie szukałem,
to teraz taka moda od patu lat jest, że każdy chce tutaj gotowca ;/

0

haha skończył studium!!

1

@sdas: tak wiem, zabawne to jest, bo trudno było nie skończyć :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1