Tablica wskaźników

0

Witam, potrzebna mi naprawdę szybko pomoc, bo jutro już bym chciał oddać program i się nie martwić. Mam sobie tablicę wskaźników double*q[]
Chcę w funkcji żeby zamien żeby zamieniła mi dwa wskaźniki jeśli obiekty na które wskazują będę spełniały określone warunki. Jak to zrobić?
[edit] na przykład jeden będzie większy od drugiego
[edit] nikt mi nie odpisuje w wątkach na forum, nikt nie napiszę dlaczego, ten pewnie ktoś mi zaraz usunie razem z tamtym, wcale bym się nie zdziwił. Ludzie czy ktoś może coś odpisać.

0

double*q[] to nie jest tablica wskaźników a wskaźnik na tablicę.

0

int *daytab[13]
daytab: tablica[13] o elementach wskaźnik do int ( Kerninghan )
Ale możesz to wyjaśnić? Bo może masz rzeczywiście rację. Jak w takim razie zapisać tablicę wskaźników?

0
int (*daytab)[13];
0

Chyba się mylisz, bo dokładnie to co teraz napisałeś jest też w Kerninganie i oznacza wskaźnik do tablica[13] o elementach typu int

0
 void zamien( int** );

int main()
{
    int a=2;
    int b=1;
    int *tab[2];
    tab[0] = &a;
    tab[1] = &b;

    cout << *tab[0] << " " << *tab[1] <<"\n";
    zamien(tab);
    cout << *tab[0] << " " << *tab[1] <<"\n";
    return 0;
}

void zamien( int** tab )
{
    if( tab[0] > tab[1] )
        swap( tab[0], tab[1] );
}

sprawdź czy o to chodziło

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1