[C++]Problem z dzialaniem algorytmu

0

Hi,
napisałem program rysujący piramidki z gwiazdek w takim stylu: ----
---
-
-
-
code>, zakradł się jakiś błąd i w wyniku otrzymuje cos takiego(log z programu)Ile gwiazdek?
<:5
---
--
----
--
-
-
**-
-*****

. Co zrobilem zle?
Oto zrodlo:
```cpp
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
 int ile; //ilosc gwiazdek do wyswietlenia
 cout<<"Ile gwiazdek?\n<:";
 cin>>ile;

 int kreski_teraz = ile-1;//ilosc kresek po bokach, zmneijszana o jeden, wraz ze wzrostem wyswietlanych gwiazdek
 int i1 = 0, i2 = 0, i3 = 0;//i1 = liczba aktualnie wyswietlonych kresek w lini, i2 = ilosc wyswietlonych gwiazdek w lini, i3 = ilosc obrotow petli

 while(ile >= i3)
 {
  while(i1 <= kreski_teraz) //wyswietlaj kreski
  {
   cout<<"-";
   if(kreski_teraz/2 == i1)
   {
	while(i2 <= i3)
	{
	 cout<<"*";
	 i2++;
	}
   }
   i1++;
  }
  cout<<"\n";
  kreski_teraz--;
  i1 = 0;
  i2 = 0;
  i3++;
 }
 system("PAUSE");
}
0

Wygląda na to, że nie potrzebnei wyświetlasz kreski na początku każdej pętli:
cout<<"-";

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1