Wątek przeniesiony 2023-11-10 19:56 z Java przez Koziołek.

Błąd: "The rendering library could not be initialized"

0

Witam
Próbuję napisać prostą aplikację w Android Studio (zero doświadczenia)
Tworzę projekt kotlin "Empty Views Activity" wybiera Minimum SDK: Oreo; Android 8.0 , build.gradle.kts
I tak prosty projekt się wykonuje z "Run" ale wywala błąd w view Split (nie widzę poglądu do tworzenia layoutu activity_main.xml)

The rendering library could not be initialized
1

18 sekund googlowania:

0
RequiredNickname napisał(a):

18 sekund googlowania:

Myślisz że nie szukałem?
Po pierwsze to film jest 2 lata wstecz, więc jak się domyślasz ustawienia są inne i zgadnij co?, nie pomógł mi rozwiązać tego problemu.

0

Noo mysle, że nie szukałeś skoro nawet nie napisałeś nic w stylu "próbowałem tego tego i tego ale nie pomogło itp".
To, że ustawienia są nieco inne dziś nic nie zmienia, z reguły opcje w IDE nazywają się tak samo tylko czasem zmieniają swoje miejsce ale to nic czego nie da się przeskoczył bo np. intellij posiada dobrą wyszukiwarkę.

0
RequiredNickname napisał(a):

Noo mysle, że nie szukałeś skoro nawet nie napisałeś nic w stylu "próbowałem tego tego i tego ale nie pomogło itp".
To, że ustawienia są nieco inne dziś nic nie zmienia, z reguły opcje w IDE nazywają się tak samo tylko czasem zmieniają swoje miejsce ale to nic czego nie da się przeskoczył bo np. intellij posiada dobrą wyszukiwarkę.

Szukałem takich ustawień i nie ma ich w wersji Android Studio Giraffe | 2022.3.1 Patch 2

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1