Ile zarabiacie?

Odpowiedz Nowy wątek
2014-05-05 12:09
zarobk
23

W związku z tym, że często pojawiają się pytania o zarobki to może po prostu ten kto ma chęć niech napisze ile zarabia. Dodam, że podobny wątek jest już na pewnym innym forum w kontekście także programistów i cieszy się tam olbrzymim powodzeniem, ale z tego co zauważyłem spora część osób podających tam zarobki podaje je w kontekście pracy za granicą. Schemat jest taki - podajemy:

wiek:
doświadczenie:
stanowisko:
zarobki brutto w pln:
miasto:

ja zaczynam:
wiek: 28 lat
doświadczenie: 4 lata
stanowisko: programista PHP
zarobki brutto w pln: 6000
miasto: Warszawa

chwalisz się czy żalisz? było już pewnie ze 6000 podobnych tematów że tak zażartuje. - 2014-05-05 17:45

Pozostało 580 znaków

2014-05-05 12:29
4

Jeśli chcesz podawać brutto, to i rodzaj zatrudnienia by się przydał, bo 6 k brutto na etacie, a na kontrakcie to zupełnie inne pieniądze.

Pozostało 580 znaków

2014-05-05 12:30
sssss
3

wiek: 26 lat
doświadczenie: 3 lata
stanowisko: programista Java
zarobki brutto w pln: 5500
miasto: Łódź

sssss, jesteś gotów przenieść się do Krakowa dla lepszych zarobków? - nazwauztykownika 2014-07-31 11:41

Pozostało 580 znaków

2014-05-05 14:34
11

ONE HUNDRED BILLION DOLLAR

user image

Pozostało 580 znaków

2014-05-06 10:58
3

Tyle co rodzice przeleją...

Pozostało 580 znaków

2014-05-06 11:23
1

Tutaj jest wątek z ankietą: Ile zarabiacie? jednakże ma już 2 lata, więc temat można by było odświeżyć :)

Pozostało 580 znaków

2014-05-06 11:38
0

No i tamta ankieta nie zawiera metryczki więc w sumie niewiele mówi.

Pozostało 580 znaków

2014-05-06 11:45
0

racja. przydałaby się choć taka dwuwymiarowa ankieta zarobki/komercyjne doświadczenie

To chyba nie we wbudowanym w forum mechanizmie. - somekind 2014-05-06 12:35

Pozostało 580 znaków

2014-05-06 20:16
franck
0

wiek: 21 lat
doświadczenie: 2 lata
stanowisko: programista .NET
zarobki brutto w pln: 5000
miasto: Warszawa

Pozostało 580 znaków

2014-05-06 20:52
Hejmdndn
0

Wiek: 25
Dosw: 3 lata
Technologia: .NET
Miasto: Poznan
Zarobki: 8000 brutto (6000 netto)
Forma zatrudnienia: umowa o prace

Pozostało 580 znaków

2014-05-06 21:13
0

Jakby kogoś interesowały podobne dane dla Niemiec, to jest strona, gdzie ludzie wypełniają ankiety i można potem przeczytać informacje o konkretnych osobach, jak i wykresy średnich dla danego doświadczenia i regiony:
http://www.gehaltsvergleich.c[...]ler-Softwareentwicklerin.html

Na samym dole są wpisy, trzeba kliknąć, np.:

Männlich 24.11.13 1977 (37) Hessen 36 Stunden 2.700€ Systembetreu...
Softwareentwickler | Softwareentwicklerin
Persönliche Daten
Bundesland Hessen
Ort 63263 Neu-Isenburg
Daten zur Bildung
Bildungsabschluss I Abitur (od. Fachabitur bei Ausbildung )
Bildungsabschluss II Hochschul-/Universitätsabschluss
Bildungsabschluss III Bitte wählen
Jahr des Abschlusses der allgemeinen Berufsausbildung
Berufserfahrung seit insgesamt Jahren 2 Jahre
Arbeitgeber
Bundesland Hessen
Ort 63263 Neu-Isenburg
Arbeitnehmer insgesamt 6-20 Arbeitnehmer
Arbeitnehmer im eigenen Beruf Bitte wählen
Unternehmensform
Arbeitsvertrag
Status des Arbeitsvertrages unbefristet
Probezeit ist abgelaufen
Firmenwagen Nein

google translate powinien sobie radzić, ale w skrócie: Berufserfahrung to doświadczenie, Softwareentwicklerin to programista, Arbeitsstunden to ilość godzin - tu tygodniowo. Są to pensje brutto. Warto pamiętać, że w Niemczech płaca netto to około 60% płacy brutto (w Polsce 70%) oraz, że w Niemczech mają dużo więcej informatyków niż w Polsce i wielu pracuje w małych miasteczkach, gdzie te pieniądze mają podobną wartość jak w dużym Polskim mieście.

Więcej można przeczytać wybierając konkretny land, np.: http://www.gehaltsvergleich.c[...],bundesland,DE-BY,Bayern.html lub konkretne miasto: http://www.gehaltsvergleich.c[...]Landkreis%20M%C3%BCnchen.html

edytowany 3x, ostatnio: Darck, 2014-05-06 21:19

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

13 użytkowników online, w tym zalogowanych: 1, gości: 9, botów: 3

Robot: CCBot (2x), Bingbot

Użytkownik: acronis