Wątek przeniesiony 2023-09-28 18:05 z Bazy danych przez cerrato.

Problem z zadaniem z Inkrementacji

0

Witam czy ktoś pomoże mi rozwiązać takie zadanie ?

W pliku znajdują się zdefiniowane zmienne startValue i finalValue.
Przypisz zmiennej startValue wartość 10, a następnie z wykorzystaniem inkrementacji (użycie operatora postinkrementacji - ++) zwiększ wartość startValue o jeden i przypiszcie ją do zmiennej finalValue.
Wyświetl wartość finalValue w konsoli.

W pliku jest to:
let startValue;
let finalValue;
// Do not change code above!

Ja napisałem to:

startValue = 10;
startValue++;

startValue = finalValue;
console.log(finalValue);

Ale wywala mi błędy z góry przepraszam jestem nowy i dopiero się uczę nie wiem gdzie robię błąd z góry dziękuję za pomoc

4

startValue = finalValue;

To powinno być odwrotnie. Po lewej gdzie chcesz przypisać, po prawej nowa wartość

0
LukeJL napisał(a):

startValue = finalValue;

To powinno być odwrotnie. Po lewej gdzie chcesz przypisać, po prawej nowa wartość

Dzięki wielkie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1