Wątek przeniesiony 2020-06-17 21:45 z PHP przez cerrato.

Informacje o Geolokalizacji po wejściu na stronę

0

Część, znalazłem taki kod PHP, który ( w przeglądarce) po naciśnięciu w try it, wyświetla na stronie szerokość i wysokość geograficzną ( jeśli się zezwoli na dostęp do lokalizacji)

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<p>Click the button to get your coordinates.</p>

<button onclick="getLocation()">Try It</button>

<p id="demo"></p>

<script>
var x = document.getElementById("demo");

function getLocation() {
  if (navigator.geolocation) {
    navigator.geolocation.getCurrentPosition(showPosition);
  } else {
    x.innerHTML = "Geolocation is not supported by this browser.";
  }
}

function showPosition(position) {
  x.innerHTML = "Latitude: " + position.coords.latitude +
  "<br>Longitude: " + position.coords.longitude;
}
</script>

</body>
</html>

Da się go tak przerobić aby nie trzeba było naciskać w try it, tylko od razu po wejściu na stronę pojawiały się informacje o latitude i longitude?

0
Tine napisał(a):

Da się go tak przerobić aby nie trzeba było naciskać w try it, tylko od razu po wejściu na stronę pojawiały się informacje o latitude i longitude?

Tak.

0

Nie wiem jak powinienem zmodyfikować ten kod PHP, aby uzyskać omawiany efekt. Mógłbyś zmodyfikować ten kod tutaj? Wtedy będę mógł przeanalizować jak to powinienem zrobić

Dzięki za pomoc! ;)

1
Tine napisał(a):

Nie wiem jak powinienem zmodyfikować ten kod PHP, aby uzyskać omawiany efekt. Mógłbyś zmodyfikować ten kod tutaj? Wtedy będę mógł przeanalizować jak to powinienem zrobić

Dzięki za pomoc! ;)

Wystarczy, że wywalisz wywołanie funkcji z buttona i wywołasz ją bezpośrednio w js od razu.

0

W jaki sposób mogę wywołać np. echo var x; ( tak zeby wyświetla się jej zawartość na stronie, niestety echo var; echo x; nie działa, jak powinienem to zrobić?

Dzięki za pomoc!

0

Widzę, że nowy w programowaniu jesteś i to bardzo. Mylisz php z js. Poczytaj sobie o wyświetlaniu zmiennych.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1