Jak wybrać wszystkie inputy i selecty z formularza w divie

0

Mam kod w stylu

<div id="moje">
    <input type="text" value="costam1" name="input1" id="input1">
    <input type="text" value="costam2" name="input2" id="input2">
    <input type="text" value="costam3" name="input3" id="input3">
</div>

nie mam tagow <form> jak wybrać w pętli wszystkie inputy i selecty ktore sa wybrane w jQuery tylko z tego diva ?

0

Wsm nie jestem pewien czy dokładnie o to chodziło ale napisałem coś takiego

function getInputsInsideDiv(divID)
{
	var raw_all = document.getElementsByTagName("input");
	
	var all = [];
	
	var i;
	for(i=0 ;i < raw_all.length; i++)
	{
		if(raw_all[i].parentElement.id == divID)
		{
				all.push(raw_all[i]);
		}
	}
	
	return all;
}

Co prawda bez jQuery ale mam nadzieje że pomogłem

0

Chcesz żeby te inputy były po prostu zapisane w jakiejś zmiennej? Co chcesz z nimi zrobić?
Bo jeśli chcesz jedynie je dostać to:

const inputs =  document.querySelectorAll('#moje input');
0

Chce je pobrac z diva i chce je dodac dynamicznie do form i wyslac ajaxem

var formData = new FormData();
formData.append($(input_or_select).attr('name'), $(input_or_select).val(''));
0

No to coś takiego

const inputs =  Array.from(document.querySelectorAll('#moje input'));

const formData = new FormData();

inputs.forEach((input) => { formData.append(input.name, input.value); })

Możesz też dodać tam jakieś if żeby sprawdzić czy input nie jest pusty. Ale w sumie nie wiem jakie masz oczekiwania.

0

Dzikei wszystko dziala jak nalzey

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1