Intellij Idea - Uruchamianie skryptu bez kompilacji całego pakietu.

0

Ma w package 4 skrypty .java. Chcę uruchomić tylko jeden. Gdy robię to przez run "nazwa skryptu", to kompiluje mi się cały pakiet, a nie tylko ten skrypt.
To są testy, różne, ale dotyczą tego samego zagadnienia. Chcę uruchomić tylko jeden, bo w innym jest błąd.

1

https://intellij-support.jetbrains.com/hc/en-us/community/posts/4405438785810-is-there-a-way-to-run-only-my-class

Albo po prostu bez intellij, z linii poleceń javac i java

No i nie skrypty ;-)

0

javac się nie da chyba, bo to selenium + maven test. Zobaczę ten pierwszy pomysł.

1

No jak masz zależności z mavena to javac nie. Nie podałeś szczegółów ;-)

0

Prjoekt jest tego tyu:

  Selenium test
    src
      main
        java
          selenium11
            test1.java
            test2.java
    pom.xml.
Chcę tylko uruchomić test2.java bez bulid całego projektu.
0

Jak masz zależności i mavena to i tak trzeba zbudować wszystko.
Jak inne się nie budują to zostaje chyba tylko usunięcie plików lub zakomentowanie kodu
Jak się budują, a chcesz tylko uruchomić niektóre to można z mavena https://stackoverflow.com/questions/1873995/run-a-single-test-method-with-maven
Ale IDEA powinna przy testach pokazywać zielony trójkącik do uruchamiania tylko niektórych testów. Jak nie masz to może masz źle środowisko skonfigurowane

0

Mam ten trójkąt, ale i tak kompiluje mi się wszystko. Chyba mam coś źle w ustawieniach.

0

To wykomentowanie kodu pliku działa. Ale to wyjście na skróty. Dzięki.

0
xenix33 napisał(a):

Ma w package 4 skrypty .java. Chcę uruchomić tylko jeden. Gdy robię to przez run "nazwa skryptu", to kompiluje mi się cały pakiet, a nie tylko ten skrypt.
To są testy, różne, ale dotyczą tego samego zagadnienia. Chcę uruchomić tylko jeden, bo w innym jest błąd.

A co Ci przeszkadza że się kompilują wszystkie?

Chodzi Ci o to że chcesz uruchomić test w jednym pliku, czy faktycznie chcesz tylko skomplikować jeden?

0

Skompilować jeden.

0
xenix33 napisał(a):

Skompilować jeden.

A odpowiesz mi na pytanie co Ci przeszkadza że się kompilują wszystkie?

0

Mam błąd w jednym. I całość się nie kompiluje. Wykomentowanie tylko chyba zostaje.

0
xenix33 napisał(a):

Mam błąd w jednym. I całość się nie kompiluje. Wykomentowanie tylko chyba zostaje.

I stwierdziłeś że jeśli masz błąd kompilacji w jednym pliku, to najlepszym rozwiązaniem jest go nie kompilować? ;|

Albo popraw ten bład (składniowy, czy kompilacji, czy co tam masz), albo skomentuj tak jak mówisz, albo usuń ten plik jeśli nic na nim nie polega.

0

Dzięki za pomoc.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1