Bot grajacy w gre

0

Czołem.
Noszę się z zamiarem stworzenia bota do prostej gry desktopowej w szachy(ale co to za gra to bez znaczenia w sumie). Pomysł jak zrealizować logikę mam, jednak nie do końca wiem jak zabrać się za tworzenie aplikacji, która będzie de facto wykonywała ruchy w innej aplikacji. Po prostu nie wiem jak zabrać się za stworzenie aplikacji która będzie obsługiwała drugą aplikację zamiast człowieka. Technologia którą bym chciał użyć to java ale jak będzie konieczne wybrać inną to nie ma problemu.

0

Wszystko zależy od tego co to za gra i jak jest napisana. Jak w nowoczesnym JS to mógłbyś się pewnie zapiąć na restowym API.

1

A jeśli to aplikacja okienkowa to pomóc może robot
https://docs.oracle.com/javase/8/docs/api/java/awt/Robot.html

0
jarekr000000 napisał(a):

A jeśli to aplikacja okienkowa to pomóc może robot
https://docs.oracle.com/javase/8/docs/api/java/awt/Robot.html

a czy robot pomoże również zebrać dane z okienka?

0

OpenCV + jakaś biblioteczka do inputu!

1

AutoHotKey pod Windowsem imituje przede wszystkim klawiaturę, ale myszkę też potrafi.

0

Było kilka dni temu to samo pytanie:
https://4programmers.net/Forum/Kosz/312938-bot_do_gry_w_szachy?p=1504044

przed trafieniem do kosza stanęło na tym, że autor pytania nie wie jak odczytać pozycję figur z aplikacji.

0

To ma znaczenie co to za aplikacja desktopowa ma być kontrolowana.
Aplikacje "czasem" się testuje poprzez jej interfejs i automatyzuje się te testy.
Nie słyszałem o jednym narzędziu które pozwala na automatyzacje testów dowolnej aplikacji (natomiast tak mniej więcej przedstawiłeś problem).

Niejasne jest dla mnie to czy jesteś/będziesz autorem gry (tych przykładowych szachów). Jeżeli tak, to uczyń bota częścią gry.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1