Problem z edycją pytań w mojej małej aplikacji

0

Witam napisałem sobie prostą aplikacje mającą na zadanie (póki co) dodawanie i wyświetlanie pytań pobieranych z bazy danych. Dodawanie pytań działa jak należy problem mam z edycją tych pytań.
Form wygląda mniej więcej tak:

<form th:action="@{/projects/quiz/editQuestion}" th:object="${question}" method="post">

      <textarea th:field = "*{question}" rows = "5" cols = "60" > <p th:text="${question.question}"></p></textarea><br>
      <input th:type="text" th:value = "${question.odpA}" th:field = "*{odpA}"   maxlength="255" size="33">
      <input th:type="text" th:value = "${question.odpB}" th:field = "*{odpB}" maxlength="255" size="33"><br>
      <input th:type="text" th:value = "${question.odpC}" th:field = "*{odpC}" maxlength="255" size="33">
      <input th:type="text" th:value = "${question.odpD}" th:field = "*{odpD}" maxlength="255" size="33"><br>
</form>

Przy przy próbie wpisania do <textarea> zwyłego stringa dostaje błąd widoczny na string.png a gdy wpiszę liczbę dostaje błąd widoczny na number.png jedyną opcją na zaakceptowanie edycji jest wpisanie numeru zgodnego z ID tego pytania. Dodam jeszcze, że w @Entity pole question jest Stringiem. Cały kod dostępny na https://github.com/srslycpp/srslycpp/commits/master/myWeb.

0

hej,
czyli jesli pytanie w bazie ma id 25 to jak wpiszesz 25 to jest ok?
Ogolnie chyba pasowałoby dodac hidden field z kluczem bo chyba nie bedzie wiedzial ktory record ma zaktualizowac i to moze dla tego tak jest.

0

czyli jesli pytanie w bazie ma id 25 to jak wpiszesz 25 to jest ok?
Dokładnie tak jest jak napisałeś
** Ogolnie chyba pasowałoby dodac hidden field z kluczem bo chyba nie bedzie wiedzial ktory record ma zaktualizowac i to moze dla tego tak jest.**
Z ciekawości spróbuje ale zastanawia mnie dlaczego tylko z tym polem tak jest reszta inputów działa prawidłowo poza tym próbowałem jeszcze zmienić ten <textarea> na <input type="text"> ale jest to samo.
Czy komenda th:object ma za zadanie wysłać obiekt do ścieżki podanej w th:action czyli w moim wypadku do kontrollera ? Jeśli tak to adnotacja @ModelAttribute("editQuestion") Qestions editQuestion powinna pobrać ten obiekt? I mógłbym np wyświetlić np. System.out.println(" Pytanie brzmi: "+editQuestion.getQuestion()); ?? Niestety jak tak próbuje to tylko w polu id wyświetla id a cała reszta wyświetla się null

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1