Spring Boot Test, Selenium Remote Webdriver, coś blokuje otwieranie stron w przeglądarce chrom na vm

0

Cześć,
chcę testować moją aplikację zdalnie na serwerze, na potrzeby tego testu mam odpaloną vm z ubuntu 16 lts 64 bit. Host to Windows 10 64 bit.

Test tutaj: https://github.com/jamesq000/testing3/blob/master/src/test/java/hello/ApplicationTest.java

Na wirtualce mam odpalony selenium server standalone z hubem i node-m prawidłowo, adres z testu jest poprawny.
Problem jest taki jeśli odpalę powyższy test na hoście, to apka łączy się/ buduję się prawidłowo na linuxie tylko chrom nie chce jej wyświetlić, i dostaję info There is no Internet connection
There is something wrong with the proxy server, or the address is incorrect
Try:
contacting the system admin
checking the proxy address

ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED

Dla ludzi co nie korzystają z selenium remote webdriver, ta biblioteka odpala za mnie przeglądarkę i tutaj jest problem, ponieważ jeśli odpalę w tej przeglądarce (która została odpalone przez selenium) nową kartę i wpiszę google.com to też mam ten błąd, natomiast jeśli odpalę chroma "ręcznie" tak standardowo i wpiszę google.com to mam normalnie połączenie. VM ma w ustawieniach adapter 1 NAT i adapter 2 - Host only adapter

Ma ktoś pomysł jak ustawić tego chroma aby w tym trybie "automatycznym" (odpalanym przez mój test) nie blokował mi stron? Jak wywalę to proxy z mojego testu to też nie działa, próbowałem poustawiać różne opcje dla chroma (poprzez klasę ChromeOptions) ale to też nic nie dało

0

@shagrin: piszę tutaj, a nie w komentarzu bo na temat ;)

tak próbowałem zrobić też coś takiego

String PROXY = "localhost:" + port + "/";
o tym myślałaś? bo ja nie mam żadnego obiektu server.

Ktoś coś?
Mały update: w pierwszym poście napisałem, że jeśli otworzę nową kartę w przeglądarce odpalonej przez selenium to nie mogę wejść na inne strony internetowe, teraz jednak działa i mogę odpalić dowolną stronkę, jednak moja apka się nie wyświetla. Nie znam się zbytnio na sieciach, pomoże ktoś, problem jest chyba tutaj, na ubuntu chyba nie mam defaultowo żadnego firewalla czy czegoś

Próbowałem dodać coś takiego:

ChromeOptions options = new ChromeOptions();
options.addArguments("--no-proxy-server");
desiredCapabilities.setCapability(ChromeOptions.CAPABILITY, options);

z takim kodem też nie działa, mam info w chromie This site can't be reached, localhost refused to connect

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1