selenium WebDriver

0

Witam, piszę testy do strony internetowej w Javie z wykorzystaniem biblioteki selenium. I mam problem, chciałbym wykonywać kilkanaście/dziesiąt testów jednocześnie. Mam wszystko ładnie pięknie zrobione, ale strony otwierają się w nowych oknach co jest nieco uciążliwe do obsługi. Czy jest sposób, żeby testy otwierały się w nowych kartach?
Sposoby z google nie przechodzą - wywala się błąd, ponieważ mam kilka różnych driverów (muszą się wykonywać jednocześnie - nie wiem jak to zrobić za pomocą jednego drivera).
A więc pytanie, mając coś takiego:

 
WebDriver driver1 = new FirefoxDriver();
WebDriver driver2 = new FirefoxDriver();

Jak otworzyć te dwa drivery w jednym oknie, w dwóch różnych kartach?

Z góry dzięki za pomoc

1

Nie wiem jak w webdriver, ale do selenium możesz też użyć kilku innych driverów np http://phantomjs.org/
Jego zaletą jest to, że jest headless, więc wcale nie otwiera przeglądarek i dzięki temu wszystko to szybciej działa.

Z tego co napisałeś, to opcja headless wydaje się być lepsza.

Jeżeli nie potrzebujesz JS to jest też JSOUP czy htmlunit(ale tego nie polecam).

0

Jednak muszę otwierać przeglądarkę, żeby "widzieć" to na bieżąco. I dalej nie wiem jak otworzyć dwa webdrivery w jednej przeglądarce. Ewentualnie czy są jakieś inne biblioteki podobne do selenium, które obsługują otwieranie nowych kart?

0

a nie możesz po każdym teście zamknąć przeglądarkę? W C# jest do tego metoda Quit(), w Javie pewnie jest coś podobnego.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1