Java system logowania przy użyciu php do mysql (Java->php->mysql).

0

Chce stworzyć aplikacje napisaną w Javie do której każdy użytkownik z góry miałby przydzielone hasło oraz login. Czytałem o różnych rozwiązaniach na forach jednak żadne z nich do tej pory mnie nie satysfakcjonowało(kwestia bezpieczeństwa). Myślę o połączeniu Javy z PHP. PHP po stronie serwera kierowałoby zapytania do bazy danych i z powrotem przekazywało dane do klienta. Z aplikacji korzystałoby około 50 osób, więc nie ma problemu z optymalizacją. Sensownym jest pisanie tego w ten sposób, czy jest może jakiś lepszy?

0

Wtf, przecież Java doskonale się sprawdza jako backend.
Po co chcesz żyletkę wsadzać do plasteliny?

0

Kwestia przechowywania hasła do bazy danych.

0

Hę? Napisz coś więcej.
Na moje oko mamy tu do czynienia z tzw. problemem XY.

0

Możliwe, że doszukuje się problemu tam gdzie go nie ma, dopiero się ucze i nigdy czegoś takiego nie pisalem. Chodzi mi o przechowywanie hasła do bazydanych. W kodzie nie może być zapisane bo po dekompilacji można je będzie po prostu odczytać. Można się bawić w zapisywanie do pliku i odczytywanie ale myślałem, że prościej, bezpieczniej i wygodniej będzie to zrobić przy użyciu PHP.

0

Ach, czyli w Javie tworzysz aplikację okienkową, tak?
To zmienia postać rzeczy.

0

Tak

0
Mariuszkruk napisał(a):

Chce stworzyć aplikacje napisaną w Javie do której każdy użytkownik z góry miałby przydzielone hasło oraz login. Czytałem o różnych rozwiązaniach na forach jednak żadne z nich do tej pory mnie nie satysfakcjonowało(kwestia bezpieczeństwa). Myślę o połączeniu Javy z PHP. PHP po stronie serwera kierowałoby zapytania do bazy danych i z powrotem przekazywało dane do klienta. Z aplikacji korzystałoby około 50 osób, więc nie ma problemu z optymalizacją. Sensownym jest pisanie tego w ten sposób, czy jest może jakiś lepszy?

Hej,

mógłbyś napisać jakimi względami bezpieczeństwa się przejmujesz i dlaczego wykorzystanie php je rozwiązuje?

0

Tak jak pisałem, planuje napisać aplikacje w Javie w której będzie system logowania. Zarówno hasła, loginy jak i dane mają znajdować się w bazie. Chce to zrobić w ten a nie inny sposób, ponieważ mam kłopot z odpowiednim zabezpieczeniem hasła w przypadku gdyby aplikacja miała łączyć się bezpośrednio z bazą danych. W przypadku wykorzystania PHP java laczylaby sie z serwerem na którym jest php, php wykonywalby zapytania do bazydanych i zwracal dane do javy.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1