błąd import.jade

0

Hej, podkreśla mi błąd przy import.jade czy ktoś może mi powiedzieć co mam zrobić, aby to naprawić?

package zaliczenie;

/*
 * To change this license header, choose License Headers in Project Properties.
 * To change this template file, choose Tools | Templates
 * and open the template in the editor.
 */
package zaliczenie;

import jade.core.AID;
import jade.core.Agent;
import jade.core.behaviours.CyclicBehaviour;
import jade.core.behaviours.OneShotBehaviour;
import jade.lang.acl.ACLMessage;
import jade.lang.acl.UnreadableException;
import java.io.IOException;
import java.util.logging.Level;
import java.util.logging.Logger;

public class AgentWysylajacy extends Agent {

    private Frame myGui;
    private String SkladnikPierwszy = "";
    private String SkladnikDrugi = "";
    private String SkladnikTrzeci = "";
    private StringBuilder ListPrzepisy = new StringBuilder();

    public StringBuilder getListPrzepisy() {
        return ListPrzepisy;
    }

    protected void setup() {

        System.out.println("Jestem agentem Jade. Nazywam się -> " + getLocalName());
        myGui = new Frame(this);
        myGui.showGui();

        addBehaviour(new CykliczneZachowanie());
        addBehaviour(new PojedynczeZachowanie());
    }

    protected void takeDown() {
        System.out.println("Nastepuje usuniecie -> " + getLocalName());
        // doDelete();
    }

    public void przekazDane(final String SkladnikPierwszy, String SkladnikDrugi, String SkladnikTrzeci) {
        addBehaviour(new OneShotBehaviour() {
            public void action() {
                SkladnikPierwszy = SkladnikPierwszy;
                SkladnikDrugi = SkladnikDrugi;
                SkladnikTrzeci = SkladnikTrzeci;
                System.out.println("Przekazano:" + SkladnikPierwszy + SkladnikDrugi + SkladnikTrzeci);
            }
        });
    }

    public void Akcja() {
        addBehaviour(new PojedynczeZachowanie());
    }

    public class PojedynczeZachowanie extends OneShotBehaviour {

        public void action() {
            ACLMessage msg = new ACLMessage(ACLMessage.INFORM);
            msg.addReceiver(new AID("AgentOdbierajacy", AID.ISLOCALNAME));
            try {
                msg.setContentObject(new Komunikat(SkladnikPierwszy, SkladnikDrugi, SkladnikTrzeci));
            } catch (IOException ex) {
                Logger.getLogger(AgentWysylajacy.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
            }
            send(msg);
            ListPrzepisy.setLength(0);
        }
    }

    public class CykliczneZachowanie extends CyclicBehaviour {

        public void action() {
            ACLMessage msg = myAgent.receive();
            if (msg != null) {
                Przepisy Przepisy;
                try {
                    Przepisy = (Przepisy) msg.getContentObject();

                    ListPrzepisy.append(Przepisy.toString() + "\n");
                } catch (UnreadableException ex) {
                    Logger.getLogger(AgentWysylajacy.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
                }
            } else {
                block();
            }
        }
    }

}
0

Dodać jade do classpath / zadeklarować zależność w pom.xml jeśli to projekt mavenowy

0

dodam również załącznik z całym projektem, może ktoś będzie taki dobry i pomoże mi <3

1

Nie, nikt nie będzie taki dobry, a za żebractwo zaraz przeniosę ten temat do kosza.

0

faktycznie, proszenie o pomoc to żebractwo, pozdro, przenoś sobie

2

Wcześniej żebrałaś o to żeby ktoś napisał za ciebie kolokwium z programowania, widać udało się skoro nadal studiujesz. No ale wiedzy to ci nie przybyło skoro nie potrafisz uruchomić jakiegoś gotowca nawet.
Nie marnuj pieniędzy podatników i rzuć te studia.

Aż mnie kusi zeby wysłać ładnego maila na politechnikę śląską z informacją jakich to pilnych studentów tam mają. To by też rozwiązało twój problem - nie musiałabyś już pisać tego programu. Ani kupować od kogos rozwiązań egzaminów. Co myślisz?

0
Shalom napisał(a):

Wcześniej żebrałaś o to żeby ktoś napisał za ciebie kolokwium z programowania, widać udało się skoro nadal studiujesz. No ale wiedzy to ci nie przybyło skoro nie potrafisz uruchomić jakiegoś gotowca nawet.
Nie marnuj pieniędzy podatników i rzuć te studia.

Aż mnie kusi zeby wysłać ładnego maila na politechnikę śląską z informacją jakich to pilnych studentów tam mają. To by też rozwiązało twój problem - nie musiałabyś już pisać tego programu. Ani kupować od kogos rozwiązań egzaminów. Co myślisz?

Wyjmij facet ten kołek z d**y xD

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1