JDBC connector

Odpowiedz Nowy wątek
2014-09-15 16:45
0

Witajcie,
Pytanie dość banalne i mam nadzieję że nie dostanę za niego bana ale próbuję zinkludować adres tworząc konektor do połączenia z bazą i wywala mi taki komunikat podczas uruchamia konektora:


java.lang.ClassNotFoundException: com.mysql.jdbc.Driver
    at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
    at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
    at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
    at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
    at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
    at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
    at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
    at java.lang.Class.forName0(Native Method)
    at java.lang.Class.forName(Unknown Source)
    at JDBC.main(JDBC.java:13)

Obstawiam że adres który podstawiam jest błędy albo go zablokowali. Czy mogli byście podpowiedzieć co tam należy wstawić? Ponieważ nie mogę nigdzie znaleźć a to co znajduję generuje taki sam błąd. Obecnie robię coś takiego:

.
.
.
static final String JDBC_DRIVER = "com.mysql.jdbc.Driver"; 
.
.
.
Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver").newInstance();
.
.
.

Pozostało 580 znaków

2014-09-15 16:50
0

Jaki znów adres? o_O Błąd mówi że w classpath nie znaleziono jara z klasą o danej nazwie. Ściągnąłeś tego jara? Dodałeś do classpath?


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2014-09-15 16:56
0

Ale jak powinienem go pobrać i dodać? Co prawda konektor ostatni raz pisałem ze 3 lata temu i wtedy to on mi go sam zaciągał i dodawał. Ja nic nie musiałem pobierać.

Pozostało 580 znaków

2014-09-15 16:59
0

Najprościej to korzystać z mavena i dodać taką zależność...


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2014-09-15 17:31
0

http://speedy.sh/mKPsn/mysql-connector-java-5.1.32.jar Masz poświęciłem się i wrzuciłem ci teraz prawym na projekt > properites > build path > add external jars.. > klik na tego jar'a > ok

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0