jersey i pierwsza apka

0

Na wstępie przepraszam za tytuł, nie bardzo wiedziałem jak to nazwać.

Chcę odpalić proste restowe api z użyciem jerseya i tomcata, gdy odpalam aplikację wszystko jest ok, żadnych błędów Gdy przechodzę pod http://localhost:8080/webapi/myresource dostaję 404. Nie wiem już co jest grane, brakuję mi jakiejś biblioteki tylko nie mam pomysłu jakiej. Cała aplikacja to kopia 1:1 z oficjalnej dokumentacji.
IDE podkreśla w web.xml to:
<servlet-class>org.glassfish.jersey.servlet.ServletContainer</servlet-class>

Mój web.xml:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!-- This web.xml file is not required when using Servlet 3.0 container,
     see implementation details http://jersey.java.net/nonav/documentation/latest/jax-rs.html -->
<web-app version="2.5" xmlns="http://java.sun.com/xml/ns/javaee" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://java.sun.com/xml/ns/javaee http://java.sun.com/xml/ns/javaee/web-app_2_5.xsd">
    <servlet>
        <servlet-name>Jersey Web Application</servlet-name>
        <servlet-class>org.glassfish.jersey.servlet.ServletContainer</servlet-class>

        <load-on-startup>1</load-on-startup>
    </servlet>
    <servlet-mapping>
        <servlet-name>Jersey Web Application</servlet-name>
        <url-pattern>/webapi/*</url-pattern>
    </servlet-mapping>
</web-app> 

i lista bibliotek:
user image
Jakieś pomysły?

0

a jak wyglada klasa posiadajaca?

 @Path("/myresource")
0
zarek_ napisał(a):

a jak wyglada klasa posiadajaca?

 @Path("/myresource")
package xxx;
import javax.ws.rs.GET;
import javax.ws.rs.Path;
import javax.ws.rs.Produces;
import javax.ws.rs.core.MediaType;
/**
 * Root resource (exposed at "myresource" path)
 */
@Path("myresource")
public class MyResource {

    /**
     * Method handling HTTP GET requests. The returned object will be sent
     * to the client as "text/plain" media type.
     *
     * @return String that will be returned as a text/plain response.
     */
    @GET
    @Produces(MediaType.TEXT_PLAIN)
    public String getIt() {
        return "Got it!";
    }
}
 
0

sprawdz z "/"

 @Path("/myresource")
0

Ok, jakoś to zmusiłem do działania.
Wystarczyło dodać:

        <init-param>
            <param-name>jersey.config.server.provider.packages</param-name>
            <param-value>package name</param-value>
        </init-param> 

:)

1

Chcesz koniecznie bawić się z tomcatem? http://dropwizard.github.io/dropwizard/ jest świetnym narzędziem które dostarcza JAX-RS (jersey) biegające na osadzonym Jetty, do tego podoklejane trochę dodatkowych bibliotek. Tworzy się w tym prosto i przyjemnie bez dotykania jakichkolwiek XMLi

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1