Pierwsza apka opinia

1

Witam zrobiłem pierwszą apke chciałbym prosić Was o ocenę i o wyrozumiałość :D
poprawione.
powinien być dźwięk.

0

Szkoda, że nie udostępniasz źródeł, możnaby wtedy powiedzieć nieco więcej:) Specjalistą od pociągów nie jestem więc od strony merytorycznej nie będę oceniał.
Aplikacja uruchamia się bez problemów, wygląda na to, że działa, nie wysypuje się. Interfejs wypełniony po brzegi zupełnie niezrozumiałymi dla mnie ustawieniami - przypomina zapewne jakiś papierowy odpowiednik formularza faktycznie stosowanego przez kolejarzy - zakładam, że dla nich byłby w pełni czytelny.
Design ekranu startowego fajny - jakby cała aplikacja była w tym stylu to by mi się bardziej podobało - może udałoby się znaleźć jakiś fajny Look&Feel i podmienić? Nie podoba mi się tylko to, że działa na pełnym ekranie - lepiej byłoby mieć to w normalnym okienku.
Ficzer w postaci opcji wydruku karty do pdf byłby pewnie mile widziany.
Jak na pierwszą apkę - bardzo fajnie. Nie jest kalkulatorem ani grą w snake'a a to już duży plus. Tak trzymać:)

0

Witam.
Chyba coś nie działa jak powinno.
https://vimeo.com/164670008

1

Aplikacja uruchamia się poważnymi problemami. U mnie, po wybraniu opcji Wejście ekran wygląda tak: prh.png.
Nie mogę zatem ocenić aplikacji. Drobne uwagi:

  • połączenie trybu pełnoekranowego z instrukcją
setBounds(new Rectangle(new Dimension(1366, 768)));

wygląda osobliwie,

String Rp1 = "C:/Users/adi-olo/workspace/aaaa/src/aaaa/Rp1.wav";

co to jest?

0

String Rp1 = "C:/Users/adi-olo/workspace/aaaa/src/aaaa/Rp1.wav";?
zastapiony w ten sposób

static void PlaySound(URL soundURL)
    {
    	Mixer.Info[]mixInfos=AudioSystem.getMixerInfo();
    	mixer=AudioSystem.getMixer(mixInfos[0]);
    	
    	DataLine.Info dataInfo=new DataLine.Info(Clip.class, null);
    	
    	try
    	{    		clip=(Clip)mixer.getLine(dataInfo); }
    	catch(LineUnavailableException lue)
    	{
    		lue.printStackTrace();
    	}
    		try{
    	 
        
				AudioInputStream audioStream=AudioSystem.getAudioInputStream(soundURL);
				clip.open(audioStream);
    		}
    		

    		catch(LineUnavailableException lue){lue.printStackTrace();}
    		catch(UnsupportedAudioFileException uafe){uafe.printStackTrace();}
    		catch(IOException ioe){ioe.printStackTrace();}

    		FloatControl gainControl = (FloatControl) clip.getControl(FloatControl.Type.MASTER_GAIN);
    		gainControl.setValue(0.0f); 
    		clip.start();
    		

		try{ Thread.sleep(50);}
			catch(InterruptedException ie){ie.printStackTrace();}

		
 
    }

kodu nie udostępniłem ponieważ wiem, że jest tam masa błędów i szkoda zachodu, chciałem zobaczyć czy programowanie jest dla mnie choć w małym stopniu i czy warto mi kontynuować naukę stąd napisałem pierwszą apke.
Następny projekt jaki zrobię bd zamieszczał po fragmencie kodu aby pojąc co z czym się je i jakoś ukierunkować się, a następnym projektem będą testy coś jak na prawo jazdy tylko z innego zakresu wiedzy.

Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi :D

0

kodu nie udostępniłem ponieważ wiem, że jest tam masa błędów i szkoda zachodu [...]

Jak chcesz się czegoś nauczyć to udostępnij kod i pozwól bardziej zaawansowanym na jego ocenę i wytknięcie błędów; Inaczej niczego się nie nauczysz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1