JavaME_szukam informacji o komendzie "SUPER" o obsługi menu

0

Witam
szukam informacji o komendzie SUPER w javie ME
do obsługi menu
głównie chodzi mi o czytanie wiersza z string[] wieloelementowe

znalazłem dokumentacje javaME ale komendy SUPER nie znalazłem w dokumentacji
moje pytanie jak używać komendy SUPER w javaME

po wprowadzeniu komendy

private String[] d = 
  { 
      "test1",
        "test2",
      "O_programie"  
  };

SUPER("info", d)
{}
 

wyskakuje błąd

C:\Users\qkom\Documents\NetBeansProjects\JavaME_000001\src\javame_000001\menu_glowne0.java error: cannot reference glowne_menu before supertype constructor has been called
super("tttt", glowne_menu );
C:\Users\qkom\Documents\NetBeansProjects\JavaME_000001\src\javame_000001\menu_glowne0.java error: constructor u0 in class u0 cannot be applied to given types;
required: String,String[],int,Object
found: String,String[]
reason: actual and formal argument lists differ in length
2 errors

dziękuje za pomoc

0

Bez sensu, że chcesz tutaj zdefiniować konstruktor klasy, z której dziedziczysz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1