Przechowywanie obiektu

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-28 14:20
0

Witam
Sprawa wygląda tak: mam applet na którym są jakieś przyciski, powodują one uruchamianie wyskakujących okien typu JFrame. Jak zrobić żeby nie było opóźnienia przy pierwszym ich włączeniu?
Zrobiłem tak: stworzyłem statyczną listę która przechowuje obiekty klas tych okienek, dlaczego to nie wystarczy? (Oczywiście operację tworzenia obiektu itd. wykonują przy samym włączeniu aplikacji - naciśnięcie przycisku powoduje tylko ustawienie visible na true).
Z góry dzięki za pomoc.

Pozostało 580 znaków

2011-07-28 14:28
bo
0

Zapewne coś spieprzyłeś, w żadnym aplecie nie miałem takich objawów. Nawet w takim, który po kliknięciu w przycisk otwierał okno (JFrame) ze skomplikowanym rysunkiem fraktala, fraktal powstawał dopiero po kliknięciu.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0