Pobieranie treści ze strony www

Odpowiedz Nowy wątek
2011-04-08 14:03
0

Witam, napisałem taką prostą aplikację, w której zamierzałem pobrać źródło strony. Niestety nie działa :(
Oto kod:

//      tworzymy puste obiekty
        Socket socket = null;   //  obietkt gnizada
        PrintWriter out = null; //  do wysyłania danych
        BufferedReader in = null;   //  do pobierania danych z serwera

        try{
            //  tworzymy gniazdo do połączenia się z serwerem
            socket = new Socket("www.google.pl", 80);

            //  klasa PrintWriter wysyła dane
            out = new PrintWriter(socket.getOutputStream(), true);

            //  klasa BufferedReader zczytuje dane z metody socket.getInputStram(), która zwraca strumień danych od serwera
            in = new BufferedReader(new InputStreamReader(socket.getInputStream()));

            //  strumienie 'in' i 'out' będą używane do komunikacji klient-serwer

            String line = "";

            //while(true){
                System.out.println(in.readLine());
                while((line=in.readLine())!=null){
                    System.out.println(line);
                }

            //}

        //  na koniec wyłapujemy ewentualne błędy
        }catch(UnknownHostException e){
            System.out.println("Nie znam hosta.");
            System.exit(-1);    //  przerywamy działanie programu
        }
        catch(Exception e){
            System.out.println("Inny blad.");
            System.exit(-1);    //  przerywamy działanie programu
        }

Niestety po uruchomieniu nic się nie dzieje, tzn. program chodzi baz przerwy, ale nic nie wyświetla.
Poradźcie co robić

Pozostało 580 znaków

2011-04-08 14:24
bo
0

Ja pobieram tak:

URL url=new URL("http:\\www.google.pl");
URLConnection conn=url.openConnection();
conn.connect();
InputStreamReader in=new InputStreamReader(conn.getInputStream());
BufferedReader dane=new BufferedReader(in);
while ((linia=dane.readLine())!=null)
{
    ...;
}

Pozostało 580 znaków

2011-04-11 16:54
0

czasem warto poszukać ;]

http://www.java2s.com/Code/Ja[...]ocol/AWebPageSourceViewer.htm

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0