Czytanie pliku przez applet

0

Witam,
mam problem z czytaniem pliku przez applet. Applet jest podpisany.
Gdy w metodzi init napiszę:
public void init(){oki=new File(getParameter("path")).exists();}
operacja jest wykonywania poprawienie. Parametr path jest ustawiany w html-u.

Jednak gdy uzyje jakiejkolwiek metody która wykona ten sam kod wyrzuca bład Access Denied.

document.getElementById('applet').metoda()

Trochę to irytujące... nie wiem o czymś?

0

Applety mają dostęp tylko do plików, na komputerze, z którego pochodzi applet. Spróbuj użyć pełnej ścieżki sieciowej jako linku do pliku na twojej maszynie.

0

Problem jest w czym innym, podpisany aplet może czytać i przeglądać plik lokalny. Błąd braku dostępu pojawia się wtedy, gdy JavaScript za pośrednictwem podpisanego apletu próbuje odczytywać plik lokalny.
<applet ..... name="jasiu">
</applet>
a w JS jest document.jasiu.jakasMetoda(); metoda "bezpieczna" się wykona, "niebezpieczna" nie.
pozdrawiam

0

Owszem spotkałem taką opinię, jednak odpalenie wewnętrznego wątku który to zrobi i odczytanie później wyniku sprawdzenia z metody daje taki sam rezultat. Może propozycje jak to można zrobić?

0

Witam

Czy istnieje możliwość utworzenia pliku .jar w eclipsie??

Pozdrawiam

0

Sorki myślałem że jestem na stronie głównej

0

@cj_tomekk napisał

Owszem spotkałem taką opinię
, moja wypowiedź to nie jest żadna opinia, tylko opis faktów.
Metodę "niebezpieczną" możesz odpalić z wnętrza podpisanego apletu, nie możesz za pośrednictwem JS.
Dalej też fantazjujesz, bez problemu podpisany aplet może przeglądać dysk lokalny, czytać pliki, a JS może zapytać o treść odczytanego pliku i dostać odpowiedź.
pozdrawiam

0

Proszę więc napisz jakieś przykładowe rozwiązanie...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1