Czytanie i z pliku

0

Cze !

Mam problem jak mam zrobić tak ,że robie listbox i automatycznie zapisuje się plik : www.list i automatycznie odczytuje z tego pliku np.
w pliku znajduje się:
http://ww.klokiop.pl
http://www.nerok.website.pl
itp.
I na dole jak się zrobi edit i button "dodaj" to do pliku przechodzi nazwa wpisana w polu edit.
to automatycznie czyta to do listbox-a jak mam to zorbić [???]

!! THX !!

0

F1: TListBox --> Items --> Add

F1: text files

0

Oraz: Items.LoadFromFile / SaveToFile

0

pod oncreate albo onclose albo pod cokolwiek co chcesz

listbox.items.savetoflie('nazwa pliq');

lisbox.itmes.loadfromfile('nazwa pliq');
0

Czyż to nie jest dokładnie to samo co napisał wcześniej Vogel... nie piszcie 15 razy tej samej podpowiedzi... :-/

0

nie, nie jest to samo, ktoś kto pyta o podstawy potrzebuje konkretnej odpowiedzi, a nie zawracanie d...

0

Ehh zastanów się co mówisz.. a poza tym twoje rozwiązanie i tak nie będzie działało - zastanów się dlaczego...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1