DLL w javie

0

Chciałbym wiedzieć czy jest jakiś sposób na użycie DLL'ki zrobionej w delphi w javie? Do tych zrobionych w c++, jest bardzo łatwo znaleźć tutorial, ale do delphi już nie ;|. Jedyne konkretne info jakie znalazłem to tu, ale sposób tam podany nie działa u mnie(nie mogę nawet zrobić tego co podają za przykład). Byłbym wdzięczny za pomoc :).

0

A czemu nie możesz w Delphi zrobić DLL zgodnej z tą tworzoną w C++? Wystarczy eksportowane wywołania na stdcall/cdecl zamienić.. :/

0

Odpowiednikiem .dll w Javie są pliki .jar to w nich przechowujemy wszystko co związane jest z biblioteką.

0
Szczawik napisał(a)

A czemu nie możesz w Delphi zrobić DLL zgodnej z tą tworzoną w C++? Wystarczy eksportowane wywołania na stdcall/cdecl zamienić.. :/

Nie rozumiem za bardzo o co chodzi, ale mówiąc o dll w c++, miałem na myśli że mają one większe wsparcie od suna i społeczności internetowych.

Koziołek napisał(a)

Odpowiednikiem .dll w Javie są pliki .jar to w nich przechowujemy wszystko co związane jest z biblioteką.

Ale ja potrzebuje się odwoływać do funkcji WinApi dlatego muszę użyć standardowej biblioteki dll ;\

0
Caland napisał(a)

Ale ja potrzebuje się odwoływać do funkcji WinApi dlatego muszę użyć standardowej biblioteki dll ;\

aaaa... to co innego. Spróbuj:

System.loadLibrary("c:\DLLe\Moj.dll")

Inna metoda to użycie JNI i napisanie małego briga który będzie wykorzystywał metody natywne Javy :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0