MATLAB - wczytanie obrazu .dcm i odczytanie najjaśniejszego piksela.

0

Witam, jak w temacie, pragnę dowiedzieć się jak odczytać najjaśniejszy piksel obrazka z rozszerzeniem .dcm (DICOM)

mam coś takiego:

O9=dicomread('obraz.dcm');   
m=dicominfo('obraz.dcm');   
imshow(O9,[]);

i teraz wypadałoby jakoś ten piksel odczytać, no ale nie mam pojęcia jak.

Proszę o pomoc.

0
nFrames = 1;
maxPixel = repmat(0, [1, nFrames]);
   for p=1:nFrames
fname = sprintf('obraz.dcm',p);
info = dicominfo(fname);
maxPixel(p) = info.LargestImagePixelValue;
   end
maxPixel

maxPixel =

   930

>> 

Takie coś napisałem, ale nie wiem czy to jest dobrze, czy najjaśniejszy piksel to taki co ma największą wartość czy najmniejszą w tabeli??

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1