Przesiadka z FF 1.0.7 na FF 1.5 i zmiana wyglądu

0

Właśnie zainstalowałem nową wersję Firefoxa 1.5 i pomijając tonę wyłączonych rozszerzeń :/ to zauważyłem zmianę wyglądu menu. Jest bardzo niekorzystna. Rozumiem, że to tylko kwestia skórki domyślnej.

Czy ma ktoś namiar na skórkę a'la domyślna z FF 1.0.7?

[i sprawa druga]
Mam 4 rozszerzenia, bez których FF staje się ciężkostrawną przeglądarką, a które są w katalogach o normalnych nazwach a nie GUID i z tego powodu 8-| przestały działać w wersji FF1.5. Na stronie oficjalnej najnowsza wersja albo nadal ma katalog o takiej nazwie albo autor wprowadził niechciane przeze mnie zmiany i wolę zachować starszą wersję rozszerzenia.

Czy i jak mogę ponownie odpalić te rozszerzenia? Bo bez nich, to będę musiał wrócić do 1.0.7...

<font size="1">[edited]
jedno z 4 rozszerzeń [najważniejsze] naprawiłem: instalacja najnowszej wersji i zmiana wyglądu/zachowania aby działało jak stara wersja

pozostają rozszerzenia, które nawet najnowsze [zgodne niby z 1.5] nie działają, bo mają złą nazwę katalogu :|

Jedno z tych niedziałających: http://www.mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/nawigacja_na_stronach/link_toolbar
</span>


damn.. w dodatku upgrade skasował mi kilka często używanych wyszukiwarek (tych w combo) - ech... [ok, to już odtworzyłem z kopii...]
0
Marooned napisał(a)

Jedno z tych niedziałających: http://www.mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/nawigacja_na_stronach/link_toolbar

U mnie już działa. Ale też musiałem się z nim troszkę pobawić.
Trzeba ściągnać z katalogu gdzie autor umieszcza swoje pliki, te z końcówką .99 i zadziała.
Tylko jest mały haczyk. W starej wersji przyciski były w prawym dolnym rogu. Teraz nie ma ich. Można je umieścić gdziekolwiek, gdzie są wszystkie inne kontrolki (np. pasek adresu) lub jeżeli chcesz w statusie to zainstaluj Status Buttons.

Ze wszystkich używanych przeze mnie rozszerzeń, tylko checky nie działa.

Swoją drogą, może podzieliłbyś się informacją jakich używasz rozszerzeń. Może coś z nich spodobało by mi się.
Ja aktualnie mam:
DOM Inspektor, Web Developer, Tabbrowser Preferences, Adblock, Google Toolbar, View formated source, Link Toolbar, Status Buttons, Fastfox oraz polonizacyjny.

0
  1. Dzięki za cynk o linktoolbar-1.1.99.xpi - jednak po zainstalowaniu nie ma nigdzie przycisków :|
  2. Lipa też, że trzeba kolejne rozszerzenie aby to jedno działało jak dawniej - wiadomo, im więcej rozszerzeń tym mozolniej FF łazi :/
  3. Lista? Minimaliści zarzucą, że dużo - ale bez wtyczek FF jest beznadziejne na maxa...

FlashGot, ImageZoom, Remove it permanently, ChromEdit <font size="1" color="silver">[muszę obadać, bo nie używam chyba]</span>, Adblock, Linkification, <font color="brown">Html Validator</span> <font size="1" color="silver">[Tidy]</span>, Flashblock <font size="1" color="silver">[obecna wersja ma jakieś problemy]</span>, Tab clicking options, ChatZilla <font size="1" color="silver">[też w sumie przestałem używać]</span>, LastTab, <font color="brown">MeasureIt</span>, File Title, SessionSaver <font size="1" color="silver">[najważniejsza wtyczka jaką mam]</span>, deskCut <font size="1" color="silver">[aby FF umiał to, co IE umie od razu]</span>, Tabbrowser preferences, Image Toolbar <font size="1" color="silver">[dalekoooo mu do wbudowanego w IE :(]</span>, <font color="brown">Add N Edit Cookies</span>, Fasterfox, <font color="brown">Web Developer</span>, Show Image <font size="1" color="silver">[again: podstawa w IE]</span>, Autohide <font size="1" color="silver">[fck! nie działa w FF 1.5 :/]</span>, User Agent Switcher, <font color="brown">ViewSourceWith</span> <font size="1" color="silver">[podstawa z IE, rozbudowana ale nie idealna]</span>, Disable targets for download <font size="1" color="silver">[do wywalenia: w ogóle nie działa]</span>, Tab X <font size="1" color="silver">[nowa wersja śmierdzi - moja przeróbka na stary styl, podstawa!]</span>, Link Toolbar <font size="1" color="silver">[tu omawiany]</span>, i jeszcze 3 niedziałające w FF 1.5

<font color="brown">arcyprzydatne dla webmasterów</span> [czyli moja obecna praca]

0
Marooned napisał(a)
  1. Dzięki za cynk o linktoolbar-1.1.99.xpi - jednak po zainstalowaniu nie ma nigdzie przycisków :|

Prawy przycisk na dowolnym toolbarze. Dostosuj. Masz okienko z którego możesz wybierać co gdzie ma być.

  1. Lipa też, że trzeba kolejne rozszerzenie aby to jedno działało jak dawniej - wiadomo, im więcej rozszerzeń tym mozolniej FF łazi :/

To ukłon w stronę elastyczności. Bo może zamiast z prawej, to ktoś lubi z lewej strony przyciski, a może chce sobie umieścić obok paska adresu itp. itd.
Chociaż dla mnie stare rozwiązanie też było dobre.

  1. Lista? Minimaliści zarzucą, że dużo - ale bez wtyczek FF jest beznadziejne na maxa...

Nie da się ukryć. Ale to właśnie w FF lubię, że mogę skroić do własnych potrzeb :)

[dopisane]
Image Zoom i Linkification - genialne, tego mi brakowało
SessionSaver i Add N Edit Cookies może być całkiem niezłe :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1