[IIs] kłopot z instalacja php 5

0

ustawilem sobei w IIs aby php-cgi.exe wykonywało skrpty .php, ale uruchomienie dowolnego skrytpu powoduje wyswietlenie takiej strony:

This PHP CGI binary was compiled with force-cgi-redirect enabled. This means that a page will only be served up if the REDIRECT_STATUS CGI variable is set, e.g. via an Apache Action directive.

For more information as to why this behaviour exists, see the manual page for CGI security.

For more information about changing this behaviour or re-enabling this webserver, consult the installation file that came with this distribution, or visit the manual page.

Jak top skonfigurować zeby bylo dobrze?

Windows XP sp 2, php 5.0.3

0

Daj linka do IIS ?
Czy w tym pakiecie jest serwer Email ?

0

W php.ini zmień cgi.force_redirect = 1 na cgi.force_redirect = 0

seba22 napisał(a)

Daj linka do IIS ?
Czy w tym pakiecie jest serwer Email ?

Jaki pakiet [glowa], przecież to serwer http://microsoft.comst w Win2003
Link

0

działa, dzięki Cool [browar]

to teraz jeszcze jedno pytanie: ma ktoś jakiś artykuł o instalacji MySQL'a dla IIs ?

0
Kooba napisał(a)

to teraz jeszcze jedno pytanie: ma ktoś jakiś artykuł o instalacji MySQL'a dla IIs ?
A co ma wspólnego baza danych i serwer HTTP ??

Ja mam IIS, PHP, MySQL i wszystko działa. MySQL jest całkowicie niezależny od użytego serwera.

0

Ściągnij normalną instalację MySQL (najlepiej instalator, a nie w formie paczki zip), aby dobrze współpracował z php zmień w php.ini ;extension=php_mysql.dll na extension=php_mysql.dll i skopiuj php_mysql.dll z extension_dir (tam gdzie zainstalowałeś php) do %WinDir%\System32. Później resetujesz serwer i już :)

Tak jak napisał poprzednik, mysql jest niezależny od IIS, działa jakko osobna usługa. Tylko musisz odpowiednio skonfigurować PHP.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1