Problem z pamiecia

0

Witam wszystkich.. Mam pewien denerwujacy problem mianowicie gdy mam dluzej wlaczony komputer (przegladarka, winamp, word, itd..) i prubuje wlaczec np Turbo Pascala lub jakakolwiek inna aplikacje konsolowa w windze (Win98) wyskakuje mi komunikat "Za malo pamieci aby uruchomic ten program ... itd..." pomaga tylko restart kompa. O jaka pamiec mu chodzi ?? bo raczej nie o RAM (768 DDR) i jak zwalczyc ta dolegliwosc ??

ps: System nie zajechany ... swierzo po formacie i reinstalacji.

0

moze chodzi o plik wymiany.
Sprawdz czy jest wlaczony i czy ma odpowiednia wielkosc

//

neo-one napisał(a)

Swapa mam ustawionego na stale >> 500Mb

z tego co wiem to SWAP powinien byc staly i miec wielkosc minimum 2 x ilosc RAMu ;]

0

Swapa mam ustawionego na stale >> 500Mb mysle ze to powinno w zupelnosci wystarczyc ... ale dalej to samo ... wqrzam sie coraz bardziej , musze programik do szkoly napisac a co 15 min musze kompa restartowac bo kompilatora odpalic nie moge :[ :[

Ma ktos moze jeszcze jakies pomysly ??

0

może po prostu masz w tle odpalony jakiś programik który jest błędnie napisany i zapycha ciągle pamięć nie zwalniając jej

0

Spróbuj użyć Ramboostera lub innego programu "oczyszczającego" pamięć.

0
q2rlz napisał(a)

Spróbuj użyć Ramboostera lub innego programu "oczyszczającego" pamięć.

Ja polecam MaxMem

0

Czy mnie się tylko roi czy te programy nie pomogą? Tak "po mojemu" to problem z brakiem pamięci konwencjonalnej... Ale tak jak mówię ja się nie znam...

0

THX chlopaki za probe pomocy poszukalem na necie zainstalowalem RamBostera i kilka jeszcze jemu podobnych ... nie pomagalo. Az w koncu zainstalowalem program 'Cacheman 5.50' i pomoglo ... program dziala sobie w tle i problem jeszcze nie wystapil mimo ze kompa mam wlaczonego juz ze 4 godziny (korzystalem w tym czasie chyba ze wszystich programow do testowania wydajnisci kompa (3DMark, CPU Burn, GoldMemTester itp..) jeszcze nic sie nie dzieje Katuje peceta jak tylko potrafie i nadal dziala :) :) :) Pod WinME moj komp chyba jeszcze nigdy nie chodzil tak stabilnie :d

Dzieki za wszystkie odpowiedzi .. Pozdrowienia neo-one

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1