Konqueror i blad 11

0

Naprawde nie wiem co jest grane - szukalem odpowiedzi, ale nikt sie nie spotkal z takim problemem. Otoz Linuxa musialem instalowac juz 3 razy, Na poczatku instalowalem go jako ext2 na osobnym dysku WD i podczas przegladaniu plikow uzywajac Konqerora chcac kliknac na jakis plik mp3 (co powinno spowodowac uruchomienie sie xmms'a) konqueror sie sypal i wywalal blad 11. Pozniej zainstalowalem Linuxa na innym dysku na ext3 i bylo ok. Teraz Linux pracuje na jednym dysku wraz z Linuxem (dysk rowniez WD) na ex2 i znowu sie Konqueror wysypuje. Czy to ma jakis zwiazek? Hmm... czy moze sciagnac najnowsza wersje KDE (Konquerora). Tylko obawiam sie aby czegos nie schrzanic bo jestem poczatkujacy [wstyd]

0

Hm, a jaka wersja ?

www.konqueror.org <--- Strona konqueror
http://www.konqueror.org/investigatebug <--- bugzilla
http://bugs.kde.org/ <-- bugtracking zalecany bugreporting
http://konqueror.org/faq/ <--- faqpage
http://developer.kde.org/build/index.html <-- najnowsza wersje konquerora (kde)

Mam nadzieje, ze pomoglem

0

Wklej może zawartość tego okienka, która pojawia się po błedzie 11 :)

0

W przypadku Konquerora to norma !!!! Tez to mialem gdy jeszcze jechalem na MDK8.2 to sygnal 11 (blad dostepu do pamieci) pojawial sie nagminnie !!!! Pokombinuj z przypisanymi do otwierania mp3 programami - zmien na inny i potestuj !!

0

Juz mnie to wkurza... Ale jaki inny program jak nie XMMS? :((

Oto co wyrzuca Konqueror:

(no debugging symbols found)...[New Thread 8192 (LWP 1137)]
0x420ae169 in wait4 () from /lib/i686/libc.so.6
#0 0x420ae169 in wait4 () from /lib/i686/libc.so.6
#1 0x4212a2d0 in DTOR_END () from /lib/i686/libc.so.6
#2 0x40e17c63 in waitpid () from /lib/i686/libpthread.so.0
#3 0x406281a5 in KCrash::defaultCrashHandler(int) ()
from /usr/lib/libkdecore.so.4
#4 <signal handler="handler" called="called">
#5 0x408e9d67 in QObject::connect(QObject const*, char const*, QObject const*, char const*) () from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#6 0x4063e2f3 in KLibrary::slotObjectCreated(QObject*) ()
from /usr/lib/libkdecore.so.4
#7 0x4063fda6 in KLibrary::qt_invoke(int, QUObject*) ()
from /usr/lib/libkdecore.so.4
#8 0x408ead6b in QObject::activate_signal(QConnectionList*, QUObject*) ()
from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#9 0x40640272 in KLibFactory::objectCreated(QObject*) ()
from /usr/lib/libkdecore.so.4
#10 0x4007d941 in KParts::createPart(QWidget*, char const*, QObject*, char const*, char const*, QStringList const&) () from /usr/lib/libkparts.so.2
#11 0x4132b343 in KonqViewFactory::create(QWidget*, char const*, QObject*, char const*) () from /usr/lib/konqueror.so
#12 0x4132032f in KonqFrame::attach(KonqViewFactory const&) ()
from /usr/lib/konqueror.so
#13 0x41313af7 in KonqView::switchView(KonqViewFactory&) ()
from /usr/lib/konqueror.so
#14 0x41313fd0 in KonqView::changeViewMode(QString const&, QString const&) ()
from /usr/lib/konqueror.so
#15 0x412f24a5 in KonqMainWindow::openView(QString, KURL const&, KonqView*, KonqOpenURLRequest) () from /usr/lib/konqueror.so
#16 0x412f1960 in KonqMainWindow::openURL(KonqView*, KURL const&, QString const&, KonqOpenURLRequest const&, bool) () from /usr/lib/konqueror.so
#17 0x412f3913 in KonqMainWindow::openURL(KonqView*, KURL const&, KParts::URLArgs const&) () from /usr/lib/konqueror.so
#18 0x412f34c3 in KonqMainWindow::slotOpenURLRequest(KURL const&, KParts::URLArgs const&) () from /usr/lib/konqueror.so
#19 0x4130bac6 in KonqMainWindow::qt_invoke(int, QUObject*) ()
from /usr/lib/konqueror.so
#20 0x408ead6b in QObject::activate_signal(QConnectionList*, QUObject*) ()
from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#21 0x4007c637 in KParts::openURLRequestDelayed(KURL const&, KParts::URLArgs const&) () from /usr/lib/libkparts.so.2
#22 0x4007b4c0 in KParts::slotEmitOpenURLRequestDelayed() ()
from /usr/lib/libkparts.so.2
#23 0x4007d1ba in KParts::qt_invoke(int, QUObject*) ()
from /usr/lib/libkparts.so.2
#24 0x4153cd88 in IconViewBrowserExtension::qt_invoke(int, QUObject*) ()
from /usr/lib/kde3/konq_iconview.so
#25 0x408ead6b in QObject::activate_signal(QConnectionList*, QUObject*) ()
from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#26 0x40bb19f2 in QSignal::signal(QVariant const&) ()
from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#27 0x40904298 in QSignal::activate() ()
from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#28 0x4090b933 in QSingleShotTimer::event(QEvent*) ()
from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#29 0x40896c49 in QApplication::internalNotify(QObject*, QEvent*) ()
from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#30 0x408964f1 in QApplication::notify(QObject*, QEvent*) ()
from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#31 0x405bc9a6 in KApplication::notify(QObject*, QEvent*) ()
from /usr/lib/libkdecore.so.4
#32 0x40839a88 in qt_activate_timers() ()
from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#33 0x40837330 in QApplication::processNextEvent(bool) ()
from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#34 0x40898280 in QApplication::enter_loop() ()
from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#35 0x4083702d in QApplication::exec() ()
from /usr/lib/qt3-gcc3.2/lib/libqt-mt.so.3
#36 0x412eb5e7 in main () from /usr/lib/konqueror.so
#37 0x0804cb9f in strcpy ()
#38 0x0804d8bb in strcpy ()
#39 0x0804dd7c in strcpy ()
#40 0x0804eb40 in strcpy ()
#41 0x420158d4 in __libc_start_main () from /lib/i686/libc.so.6

0

To wygląda na to, że Konqueror próbuje odtworzyć plik w kaboodle-czy-jak-to-się-nazywa, który może otworzyć w swoim oknie. Sprawdź w opcjach, czy naprawdę pliki mp3 ma otwierać xmms.

0

Heheh, dzieki Vogel - faktycznie skojrzenie typu plikow jedynie z xmms pomoglo :-))

0

Otoz Linuxa musialem instalowac juz 3 razy

eeeee Tylko 3 razy ?

Może dlatego bo porwałem się na trudną dystrybucję (debian) a może dlatego bo byłem zupełnie zielony - system instalowałem (nie licząc nieskończonych rekompilacji kernela) około 15 razy.

Jest to możliwe tylko w wakacje ...

wytrwałości

0

Otoz Linuxa musialem instalowac juz 3 razy

eeeee Tylko 3 razy ?

Może dlatego bo porwałem się na trudną dystrybucję (debian) a może dlatego bo byłem zupełnie zielony - system instalowałem (nie licząc nieskończonych rekompilacji kernela) około 15 razy.

Jest to możliwe tylko w wakacje ...

wytrwałości

Nie ma to jak dselect.
Mnie sie debiana udalo zainstalowac za drugim razem (Woody).
Ale ogolnie wole FreeBSD, udalo sie za firtst podejsciem. ;)

Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1