Błąd Error:java: invalid source release: 11

0

Witam. Na macbooku którego jeszcze nie za bardzo ogarniam zainstalowałem InteliJ i JDK. Ustawiłem w project structure JDK 1.8 i projekt który chciałem otworzyć wywala błąd:

Error:java: invalid source release: 11

Co mam zrobić aby to działało? Próbowałem z JDK 11, 10, 8.

0

Sprawdź gradle/maven czy masz wersję podaną prawidłową

0

Jak sprawdzić wersję gradle? Jedyne co zrobiłem z intelijem to wskazałem mu Javę 8/10/11 i nie działało. Na PC robiłem tak samo i było dobrze. W tym projekcie nie używam mavena.

1

Widzę w tagach, że masz macbooka więc lecimy:
curl -s "https://get.sdkman.io" | bash
source "$HOME/.sdkman/bin/sdkman-init.sh"
sdk install java
sdk install gradle

java --version
gradle -v

0

Wpisałem wszystkie te polecenia które napisałeś i dalej jest ten błąd co napisałem w temacie. Uruchomiłem maca ponownie.

1

Hmm nie doczytałem, to musisz grzebać w ustawieniach Intellij w preferencjach projektu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1