Urządzenie do odbierania i odczytywania programowo SMSów

0

Cześć, potrzebuję urządzenie do kompa, np. na USB, w które wsadzę kartę sim i będę mógł odczytywać przychodzące SMSy. Najważniejszy jest dla mnie jak najłatwiejszy dostęp do tych SMSów od strony programistycznej, czyli nie jakaś wyskakująca chmurka, a lepiej baza danych do której się podłączę, czy API, którym pobiorę ostatnie przychodzące SMSy. Czy możecie zarekomendować jakiś rozwiązanie, co sprawdzi się najepiej i będzie najmniej problematyczne, żeby pobrać programistycznie te SMSy?

1

A automatyczny forwading smsów na mejla by nie zdał egzaminu?

1

Sa moduly gsm bodaj z uart-em ktorego da sie spiac z jakims systemem. Jednak w realiach wspolczesnosci raczej uzywalbym jakiego api do sms-ow.

0
flinst-one napisał(a):

A automatyczny forwading smsów na mejla by nie zdał egzaminu?

W zasadzie mógłby być ok. Myślisz o realizacji poprzez jakąś apkę w telefonie? Czy sieci mają taką usługę u siebie i można u operatora wykupić automatyczne wysyłanie SMSów na mail?

0

mProfi, SMS API(jak dobrze pamiętam) umożliwiają przekierowanie SMS na Maila. Orange przekierowuje nam SMS na endpoint, pewnie na maila też da radę

0

A dlaczego nie dowolny telefon z Android?
Do tego kilka linii kodu w Delphi Embarcadero i będzie Ci wysyłał każdego SMS po RS232 -> USB do komputera albo po HTTP albo jak sobie tylko wymyślisz. Możesz też lokalnie jakiś bufor robić i do tego API itp.. itd..

https://delphi-android.blogspot.com/2013/10/how-to-fetch-sms-messages-from-android.html

0

@flinst-one tworzę automatyzację pewnego procesu bankowego (niedostępnego przez API banku) i w czasie logowania muszę przechwycić kod SMS do logowania

2

Kupujesz najprostszy modem GSM pod USB wpinasz kartę sim i za pomocą kodów AT dobierasz się do SMS. Gdzieś kiedyś nawet gotowca w pytthonie widziałem

0

Niektóre routery mają to - przez stronę zarządzania routerem się obsługuje te sms i można na nie przez niego odpowiadać lub klasyfikować. Takiego maiłem tplinka swego czasu. Jak jeszcze RBM był korzystną ofertą Internetu mobilnego.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1