Google kontra Mozilla

0

Ankieta potrzebna mi do szczęścia. Jak macie ochotę to również zargumentujcie swój wybór.

1

Na początku używałem IE, bo Netscape był jeszcze wolniejszy niż IE, potem przyszedł czas na Operę, bo miała dużo funkcjonalności, zakładki, etc W międzyczasie był FF, ale odrzucił mnie topornością, tzn goły FF miał bardzo niską funkcjonalność, a wtyczki do FF niską jakość. Parę lat temu przesiadka na Chrome ze względu na szybkość - teraz jestem do Chrome przyzwyczajony, ale ma też pewne ficzery, które się nieźle sprawdzają, np wieloprocesowość, dzięki której nie muszę ubijać całej przeglądarki przy zwieszeniu, a tylko jedną kartę zwykle.

0

Firefox, jestem przyzwyczajony, nie lubię zmian, jest dobry więc korzystam, poprzednio kilka lat temu był IE.

0

Lisek nigdy mi się nie podobał. Kiedyś używałem Opery, potem przerzuciłem się na Chrome'a.

1

A gdzie Opera? o_O

0

Dalem szanse chromowi przez tydzien, ale mial pewne drobne mankamenty, ktore mnie mocno zaczely denerwowac z czasem. Przesiadlem sie z powrotem na ff.

0

Jakimś power-userem to nie jestem. Nie wiem czemu, ale FF trochę za długo się uruchamia. Głównie używam Chrome, ale na FF także ma swój udział. IE odstraszało mnie od kiedy pamiętam, teraz to jakoś lepiej zaczyna wyglądać, chociaż 40s na uruchomienie i kolejne 20-25s na załadowanie strony to zbyt długo.

0

Niedługo ten wątek nie będzie miał sensu, bo te żeńskie genitalia z Mozilli tak tną funkcjonalność FF, że w końcu zrobią z niego drugie Chrome. :/

0

Chrome... Używałbym IE 10 ale pasek zakładek mi się nie podoba. A w Chrome wszystko ładnie i przejrzyście, schludnie i tak ma być ;p

0

Kiedyś używałem opery, teraz chroma ale to chyba kwestia przyzwyczajenia. Nie miałbym chyba problemu ze zmianą przeglądarki na IE czy FF.

0
neonek911 napisał(a):

Jakimś power-userem to nie jestem. Nie wiem czemu, ale FF trochę za długo się uruchamia. Głównie używam Chrome, ale na FF także ma swój udział. IE odstraszało mnie od kiedy pamiętam, teraz to jakoś lepiej zaczyna wyglądać, chociaż 40s na uruchomienie i kolejne 20-25s na załadowanie strony to zbyt długo.

Ja dla ff kupiłem lapka z dyskiem ssd, problem długiego uruchamiania nie występuje :D

Używam ff, bo ma bardzo dobry dodatek Video DownloadHelper, którego u konkurencji nie widziałem. Nie wiem jak sytuacja wygląda teraz...
Używam też dodatku Text Link (otwieranie tekstowego linku podwójnym kliknięciem, bardzo wygodne :) ).

2

Z chęcią używałbym chrome, ale jak się ma na stałe otwarte 50+ kart to chrome odpada - pozostaje ff.

1

Czemu nie można zaznaczyć obu? ;)
Ostatnio przesiadłam się na chrome'a. Chyba zostanę, bo w pracy wycinają nam adresy popularnych stron z muzyką, żeby łącze było mniej obciążone. Kiepsko to przemyśleli, bo w efekcie wykorzystuję yoplera do słuchania muzyki z youtube'a (to na pewno pozytywnie na wykorzystanie łącza nie wpłynie :P). Youtube'a z przyczyn niezależnych wyciąć nie mogą :P

Co to ma do wyboru przeglądarki? Ano, przy testowaniu webservice'ów nieraz generują mi się przeogromne xmle. Często wywala to wtyczkę flasha. Na chromie oznacza to jedną zepsutą zakładkę (którą wystarczy odświeżyć, by było ok), na ff oznacza to konieczność ubicia przeglądarki (i stracenie wygenerowanych przed chwilą danych -_-').

Do webdeveloperki ff jest niezastąpiony, narzędzia developerskie chrome'a jakoś nie są dla mnie tak samo wygodne (poza tym na ff mam kilka niesamowicie przydatnych wtyczek).

0

FF jest starszy od Chrome i dorobił się dużej ilości dobrych wtyczek. Dość intensywnie "personalizuje" (nie chodzi o eyecandies) swoją przeglądarkę więc korzystam z FF.

0
aurel napisał(a):

Ano, przy testowaniu webservice'ów nieraz generują mi się przeogromne xmle. Często wywala to wtyczkę flasha. Na chromie oznacza to jedną zepsutą zakładkę (którą wystarczy odświeżyć, by było ok), na ff oznacza to konieczność ubicia przeglądarki (i stracenie wygenerowanych przed chwilą danych -_-').

Jest już Firefox 15, a Ty ciągle z 3.5 korzystasz? Ubija się FlashPlayerPlugin_jakieśtamnumerki.exe albo plugin-container.exe.

0

Aktualnie głównie Chrome + Vimium. Wcześniej FF ze względu na FireBuga. Jednak z racji, że zajmuję się trochę webdeveloperką to muszę używać wszystkiego.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1