Problem z QtCreatorem

0

Mam meczacy problem z QtCreatorem - bad przy kompilacji. Na laptomie mam zainstalowany QtCreator w wersji 2009.4 - tam dziala wszystko ladnie, napisalem program ok, kompiluje sie. Chcialem rozszerzyc mozliwosci programu o korzystanie z sieci, przenioslem sie wiec z programikiem na komputer stacjonarny, gdzie mam internet. Zainstalowalem QtCreatora w wersji 2009.5 - kopiluje program, ktory przed chwila kompilowalem na laptopie - i co sie okazuje ? Nie kompiluje sie ! Nie ma w nim bledow skladniowych, ani logicznych, poniewaz na laptopie dziala bez problemow. Dodam, ze nic niezmienialem w kodzie przed kompilacja na stacjonarnym komputerze. Jest to dosc spory dla mnie probelm, poniewaz nie mam innnej mozliwosci korzystania z internetu, tylko na tym wlasnie komputerze, na ktorym jest blad przy kompilacji.

Wklejam screen, moze troche rozjasni:

http://i47.tinypic.com/xdebyr.png

0

Hmm, wyższe wersje powinny przyjąć to co przyjmują niższe....teoretycznie ;-P W poszukiwaniach rozwiązania ja zacząłbym od zainstalowania tej samej wersji co masz na lapku. W netbeansie dłubiąc coś w php czasami nie chciało mi przyjmować plików które gdzie indziej kompilowały się prawidłowo. Wtedy otwierałem nowy projekt i tworzyłem potrzebną ilość plików, następnie algorytmem Copy'ego-Paste'a przenosiłem kod ;-P Może i głupie ale kod chodził ;)

0
several napisał(a)

Hmm, wyższe wersje powinny przyjąć to co przyjmują niższe....teoretycznie ;-P W poszukiwaniach rozwiązania ja zacząłbym od zainstalowania tej samej wersji co masz na lapku. W netbeansie dłubiąc coś w php czasami nie chciało mi przyjmować plików które gdzie indziej kompilowały się prawidłowo. Wtedy otwierałem nowy projekt i tworzyłem potrzebną ilość plików, następnie algorytmem Copy'ego-Paste'a przenosiłem kod ;-P Może i głupie ale kod chodził ;)

Dzieki za porade, tak wlasnie zrobilem - zainstalowalem sobie wersje 2009.04 i na razie jest ok ;-P Hahaha wcześniej także stosowałem ten jakże zmyślny algorytm ( ;) ) ale niestety - o dziwo ! :D zawiódł... Dlatego zdecydowałem się pisąc tutaj. Raz jeszcze dziękuję, :) w razie problemów napisze tutaj, chcoiaż myśle ze jak raz poszedl to i dalej pojdzie D:D Pozdrowka !

0

I znow problem ! Kiedy zalaczam biblioteke #include <QHttp> pisze, ze nia ma takiego pliku i nie kompiluje sie :/ Masz moze jakiegos sprawdzonego linka, zebym mogl pobrac wersje 2009.4, ktora by dzialala ?

0

Hehehehe tym razme ja popełniłem b. głupi błąd, az wstyd się przyznać ;-P Zapomniałem o QT+=network <ups> Pozdrawiam ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1