forma w formie

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-05 16:32
Suchy_PL
0

witam ! mam problem bowiem w chwili obecnej w mojej aplikacji gdy nacisne przycisk wyswietlana jest nowa forma ja natomiast chcialbym aby ta nowa forma wysietlana byla na formie glownej np w groupboxie (mialo to by dzialac na zasadzie aktualizacji groupboxa) jednak nie wiem jak mam to wykonac :/ Czy moglbym Was forumowiczów prosic o pomoc ? Posiadam delphi 2005

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 17:08
0

ale chcesz wyświetlić nową formę czy zmienić zawartość groupboxa?


Daj człowiekowi cracka a jutro znowu bedzie głodny. Naucz go crackować a już nigdy nie będzie głodny.

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 18:08
Suchy_PL
0

PO NACISNIECIU PRZYCISKU MA SIE ZMIENIC ZAWARTOSC groupboxa. Samo pokazanie po kliknieciu juz mam ale chce aby po kliknieciu w inny przycisk na tej samej formie glownej zaktualizowal sie groupbox i pokazywal inna zawartosc wszystko na formie glownej - zmienia sie zawartosc samego groupboxa po klikaniu w inne buttony i nie wiem jak to zrobic :/

kolejny problem to to ze forma ktora wkleilem do formy glownej nie pokazuje niczego w elemencie dbgrid, mam wszystko powiazane aplikacja sie kompiluje ale przy jej odpaleniu wywala blad :/ kurde juz dawno sie nie siedzialem w delphi i tak to jest :/ Prosze o pomoc

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 18:26
0

Witam.
Formę możesz zadokować w GroupBoxie za pomocą ManualDock (jeśli o to chodzi), np:

Form2.ManualDock(GroupBox1)

a Form2 najlepiej zrób Align na alClient;

Co do błędu to napisz chciaż co to za błąd.

Pozostało 580 znaków

2006-09-06 08:42
Nudziarz
0

Jest coś takiego jak ramki(File->New->Other->Frame). Wsadzasz co chcesz w takiej ramce a potem wrzucasz na główną formę komponent TFrame i wskazujesz utworzoną ramkę.

Pozostało 580 znaków

2006-09-06 23:55
Suchy_PL
0

ok dzieki wyprobuje , kolejnym problemem ( opisanym predzej) to to ze bde sypie mi komunikat 11011 czy cos takiego w kazdym razie chodzi o "PATH NOT FOUND" wszystko rozumie nie znajduje sciezki ktora...Istnieje ! po prostu baza mi sie rozjezdza. Dziwne bo jak nie tkne tej formy ktora zawiera baze to jest ok jak tylko chce ja edytowac podaj path not found

Pozostało 580 znaków

2006-09-07 01:01
0

wartałoby się zastanowić czy podajesz ścieżkę względną czy bezwzględną. jeżeli względną to może być sytuacja że bde stosuje w tym momencie ścieżkę względną ale od przestrzeni (workspace) jakie jest nadane w delphi


Daj człowiekowi cracka a jutro znowu bedzie głodny. Naucz go crackować a już nigdy nie będzie głodny.

Pozostało 580 znaków

2006-09-07 01:17
Suchy_PL
0

tak czy inaczej mysle ze jesli pliki o ktore sie "upomina" bde sa w katalogu z ktorego bde chce je pobrac t mysle ze powinno byc ok a tak nie jest. Szkoda z w wyswietleniu tego komunikatu nie jest podana pelna sciarzka pod jaka szuka bde tych plikow, sciezke podaje taka C:/.../dane/TranSzcz.DB :/

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0