[delphi]monitorowanie adresu strony w IE

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-14 14:54
edek234
0

cze mam problem chodzi o to ze jak moja mama np wpisze w IE(internet explorer:)) adres www.wp.pl
to zeby moj programik wylaczuyl automatycznie IE i wlaczyl je jeszcze raz ale z zaladowanym adresem www.onet.pl...// generlanie chodzi o monitorowanie.. jest n44b pomocy?????!! 8-O

Pozostało 580 znaków

2006-08-14 15:14
0

w FAQu masz jak monitorować adres, jak zamknąć okno, na forum nie dawno ktoś pisał że można adres też zdobyć przez DDE

ale ogólnie nie ma co się trudzić, weź Start -> Uruchom i wpisz:

notepad "%SYSTEMROOT%\SYSTEM32\drivers\etc\hosts"

dla winXp
lub

notepad "c:\windows\hosts"

dla win98

i wpisz na końcu pliku:

213.180.130.200 www.wp.pl

i najlepiej zresetuj komputer
chodzi dalej o ten dzienniczek ucznia ?


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-08-14 15:55
Opi
0

Poniższy przykład, sprawdza czy otwarto w przeglądarce Internet Explorer, FireFox lub Opera stronę serwisu www.wp.pl . Jeśli tak to zamykane jest okno przeglądarki i otwierane nowe ze stroną www.onet.pl

uses ShellApi;
 
function OknoIstnieje(Nazwa: string): Boolean;
var
 txt: THandle;
begin
 Result := False;
 txt := FindWindow(nil, pchar(Nazwa));
 if txt <> 0 then Result := True;
end;

Wstaw teraz poniższy kod do TTimer ze sprawdzaniem np.: co 5000 ms, a cały program do autostartu.

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
var
 Adres: string;
 IE, FF, OP: string;
begin
 IE := ' - Microsoft Internet Explorer';
 FF := ' - Mozilla Firefox';
 OP := ' - Opera';
 
 {Deklaracja tytułu serwisu}
 Adres := 'Wirtualna Polska - www.wp.pl';
 
 if OknoIstnieje(Adres + IE) = True then
   begin
    PostMessage(FindWindow(nil, pchar(Adres + IE)), WM_CLOSE, 0, 0);
    Application.ProcessMessages;
    ShellExecute(Handle, 'open', 'iexplore.exe', 'http://www.onet.pl/', nil, SW_SHOWNORMAL);
   end
 else
 if OknoIstnieje(Adres + FF) = True then
   begin
    PostMessage(FindWindow(nil, pchar(Adres + FF)), WM_CLOSE, 0, 0);
    Application.ProcessMessages;
    ShellExecute(Handle, 'open', 'firefox.exe', 'http://www.onet.pl/', nil, SW_SHOWNORMAL);
   end
 else
 if OknoIstnieje(Adres + OP) = True then
   begin
    PostMessage(FindWindow(nil, pchar(Adres + OP)), WM_CLOSE, 0, 0);
    Application.ProcessMessages;
    ShellExecute(Handle, 'open', 'opera.exe', 'http://www.onet.pl/', nil, SW_SHOWNORMAL);
   end;
end;

Pozostało 580 znaków

2006-08-15 11:35
edek234
0

siema pare zdan:) po 1...Dzieki adamo za to ze pokazales mi ten aspekt z hostami nie tego chcialem ale jest to ciekawe i dziala:)/// po 2 OPInieroumiem calkiem tego kodu Twojego ale umiescialem go jak nalezy progrma sie skompilowal ale nie widac rezultatow monitorowania tzn wpisuje www.wp.pl okno sie otwiera IE pisz Wirtualna Polska - www.wp.pl ale nic sie nie zmiania dlaczego?? /// po 3 tak to jest so dzienniczka i niewiem dlaczego moj post zostal usuniety wczesniejszy co bylo zle? pozdro

Pozostało 580 znaków

2006-08-15 11:40
edek234
0

ok OPI kod Twoj dziala soryza zmyłke ale jest małe ale KOD dziala ale tylko na firefoxa i opere a na IE na ktorym mi najbardziej zalezy nie dziala>?zemu to niby kto wie?? 8-O

Pozostało 580 znaków

2006-08-15 12:32
NX_Turbospeed
0

Jeżeli masz Neostrade to zamiast Microsoft Internet Explorer daj Neostrada TP i gotowe

Pozostało 580 znaków

2006-08-15 16:49
edek234
0

ok wszystko dziala dzieki Wam wszystkim za pomoc thx // temat zamkniety [soczek] [browar] ;]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0