Nie wyświetla strony pod IE

0

Witam, na swojej stronie posiadam taki oto skrypt ale sa w nim dwa duze bledy. Po pierwsze nie wiem dlaczego czesc kompow moze otworzyc strone z tym skryptem a czesc nie wyswietla nic. Po drugie e-mail wysyla sie za kazdym razem przy wejsciu na strone jak to poprawic aby wysylal sie tylko przez wcisniecie przycisku wyslij?? Prosze o POMOC!!!

<form method="post">
<dl><font face="Verdana"><? if ($message) { /* uncomment the next two lines to strip out html from input */ /* $name = strip_tags($name); */ /* $praca = strip_tags($praca); */ /* $message = strip_tags($message); */ $message = ereg_replace("\r\n\r\n", "\n

", $message); $message = "<dt>$name , $message, $praca

"; $fp = fopen (basename($PHP_SELF) . ".comment", "a"); fwrite ($fp, $message); fclose ($fp); } @readfile(basename(($PHP_SELF . ".comment")));

$TO = "[email protected]";
// $DEFAULT_EXIT_PAGE = "poszlo.html";

$headers = "From: www.a.pl LISTA $SERVER_NAME <$mail>\n";
$headers .= "X-Mailler: PHP 3 Form2Mail made by FTLS, http://www.ftls.org/\n";
$message = "";
while (list($key, $val) = each($HTTP_POST_VARS)) {
$message .= "$key : $val\n";
}
$message .= "\nSent by ".gethostbyaddr($REMOTE_ADDR). " ($REMOTE_ADDR)\n";
mail($TO, $subject, $message, $headers);
// En : Send mail
// Fr : Envoi du mail
if(! $exit_page)
$exit_page = $DEFAULT_EXIT_PAGE;
Header("Location: ".$exit_page);
// Exit -> $exit_page
?></span></span>
</dl>

                        <hr align="justify" size="1" width="95%" color="#CCCCCC">
                        <p style="margin-right:10px; margin-left:10px;" align="justify"><b><span style="font-size:7pt;"><font face="Arial">Imię 
                        i Nazwisko:</span></span></b><span style="font-size:7pt;"><font face="Arial"><BR><INPUT name="name" type="text" size="55" style="border-width:1px; border-color:rgb(204,204,204); border-style:solid;"><BR>

</span></span>




<font face="Arial">Praca: </span><font face="Arial"><BR><INPUT name="message" type="text" size="55" style="border-width:1px; border-color:rgb(204,204,204); border-style:solid;">

</span></span>



<font face="Arial">Adres E-mail:</span><font face="Arial"><BR><INPUT name="adres" type="text" size="55" style="border-width:1px; border-color:rgb(204,204,204); border-style:solid;">

</span></span>


<font face="Arial">Miejscowość:</span><font face="Arial"><BR><INPUT name="praca" type="text" size="55" style="border-width:1px; border-color:rgb(204,204,204); border-style:solid;">

</TEXTAREA><BR>
<INPUT name="submit" value="Wyślij" type="submit">
</span></span>


</form></p>

Prosze o jak najszybsza pomoc jest to bardzo wazne!! Z gory dziekuje wszystkich, ktorzy mi pomoga!!

jeszcze jedno strona ta wyswietla sie poprawnie np. w mozilli ale juz w IE Nie można wyświetlić strony, jak to naprawic??

0
DT napisał(a)

if ($message)

Doczytałem do tego miejsca i stwierdzam błąd - użyj $_POST['message'] albo $_GET['message'], bo register_globals nie jest najlepszym wyjściem (duża luka w bezpieczeństwie), a na większości serwerów jest wyłączona. Jak to zmienisz, to będę się przyglądał dalej :]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1