WebBrowser - forma=nil

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-08 01:09
0

Oczywsice chodzi o kontrolek ax IE czyli wb.
wb.OleObject.Document.Forms.Item('forma').Elements.item('element').Value:='xxx';

mam problem z tym tzn chialbym zeby mozna bylo sie odwolywac do elemntu nieznając nazwy formy, bo jest tak strona ktora nie ma nazwy formy i dlatego prosilbym o kod jak zrobic cos takiego:
wb.OleObject.Document.Form.Elements.item('element').Value:='xxx'; czyli odwalanie sie do elemntu na stronie poprzez wb bez nazwy formy bo niepsoiada takowej kod typu:
wb.OleObject.Document.Forms.item('').Elements.item('element').Value:='xxx';
i
wb.OleObject.Document.Forms.item(0..1).Elements.item('element').Value:='xxx';

niedziala wiec prosze o pomoc w tej sprawei mam nadziej ze to nie jest trudne ??
nieznalezlem odpwoedzi na tym forum ani w goglach woec stworzylem tutaj nowy teamt mam ndziej ze moge liczyc na wasz pomoc ;)
thx

Pozostało 580 znaków

2006-08-08 03:39
0

wb.OleObject.Document.Forms.Item(0) zwróci pierwsza formę w dokumencie
natomiast wb.OleObject.Document.Forms.Length zwróci ilość form w dokumencie

http://www.cryer.co.uk/brian/[...]lements.htm#NumberFormsOnPage oraz http://www.cryer.co.uk/brian/[...]/read_write_form_elements.htm


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0