Webbrowser - linki

0

Czy da się zrobić, aby po naciśnięciu na link w Webbrowserze strona otwierała się w domyślnej przeglądarce internetowej ??? :)

0

Da się.
OnClick paska gdzie wpisujesz adres a potem Shellexecute z pchar(kliknięty_pasek_adresu)

i Shellapi w Uses.

0

ale ja chce nie w pasku, tylko linka normalny jak jest żeby otwierał się w przeglądarce domyslnej....

0

Czy da się zrobić, aby po naciśnięciu na link w Webbrowserze...

potem

ale ja chce nie w pasku, tylko linka normalny jak jest żeby otwierał się w przeglądarce domyslnej....

Ty ziomuś zastanów się co ty chcesz w ogóle.
Napisałem ci co masz zrobić. Poszukaj o Shellexecute bo było to miliony razy wałkowane.
Zresztą co ten jego post jeszcze tu robi w dziale Pascal/Delphi?

0

rany! dales mu przyklad:

OnClick paska gdzie wpisujesz adres

a On chce:

po naciśnięciu na link w Webbrowserze

czytaj posty dokladniej :-P

0
adrian1992 napisał(a)

Czy da się zrobić, aby po naciśnięciu na link w Webbrowserze strona otwierała się w domyślnej przeglądarce internetowej ??? :)

Strona wczytana do webbrowsera i jej linki domyślmnie otwiera się w domyślnej przeglądarce internetowej jeśli mają trget="_blank". Jeśli to twoja stronka to zrób tak aby link wyglądał w ten sposób:
jakaś nazwa

0

Tu masz rozwiązanie twojego problemu:
http://delphi.about.com/od/vclusing/a/wbsinkevents.htm
Gdy już otrzymasz link nad którym jest myszka wystarczy wywyołac ShellExecute.

B-A-D: Po co piszesz skoro nawet nie jesteś w stanie zrozumiec jego posta...

0

Takich ludzi to ja rozumiem :) Thx :)

0

Jeśli ktoś nie mógłby się połapać oco chodzi tam na tej stronce lub strona już by była zamknięta to
daje tu kod dla tych co jeszcze słabo programują lub im się nie chce wchodzić na tą stronke.

Prosze oto kod całego programu który Z WebBrowsera wyciąga link i nie pozwala na wyświetlenie się go w WebBrowserze lub w nowym oknie IE tylko otwiera link w domyślnej przeglądarce:

unit Unit1;

interface

uses
   Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
   Dialogs, StdCtrls, OleCtrls, SHDocVw, ShellApi;

type
   TForm1 = class(TForm)
     WebBrowser1: TWebBrowser;
    Label1: TLabel;
     procedure WebBrowser1BeforeNavigate2(ASender: TObject; const pDisp: IDispatch; var URL, Flags, TargetFrameName, PostData, Headers: OleVariant; var Cancel: WordBool) ;
     procedure FormCreate(Sender: TObject) ;
   private
     { Private declarations }
   public
     { Public declarations }
   end;

var
   Form1: TForm1;
   GO: boolean;
   Link: String;
implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject) ;
begin
   WebBrowser1.Navigate('about:blank');
   WebBrowser1.OleObject.document.write('<BR><A href="http://www.npitstart.cba.pl">Link</A>');
   GO := true;

end;

procedure TForm1.WebBrowser1BeforeNavigate2(ASender: TObject; const pDisp: IDispatch; var URL, Flags, TargetFrameName, PostData, Headers: OleVariant; var Cancel: WordBool) ;
begin
   Link := URL;
   if GO then
   begin
   Cancel := true;
   Label1.Caption := Link;
   ShellExecute(Handle, 'open', PChar(Link), nil, nil, SW_SHOWNORMAL);
   end;
end;

end.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1