Wiecie jak można zablokować program?

0

Chodzi mi o zablokowanie programu w trakcie wykonywania. Np. antywirus potrafi zablokowac w trakcie wykonywania program. Czy można jakoś zablokowac program ? Ps. Dziekuje za odpowiedz w poprzednim pytaniu.

0

Jak sam napisałeś - skoro antywirus potrafi, to można.

0

No to może jakis pomysl?

0

np. madCollection http://www.madshi.net/
wybierasz sobie tylko proces i dajesz "Suspend"....

0

Sorry ale to jest chyba osobny program? A ja chce takie cacko miec w swoim programie?

0

Sciągnelem to i co tam podane sa funkcie ale NIE MA kodów - jak mam to zainstalowac w
delphi?

0

daj sleep(jakas duza liczba); gorzej z odblokwaniem takiego programu

0

Nie zrozumiales mnie sleep owszem ale tylko na moim programie ale na innych procesach?

0

ech...
zainstaluj sobie madCollection.
jak zainstalujesz madCollection to do delphi dodawane sa dodatkowe unity...

zeby zablokowac jakis proces musisz uzyc procedury zawartej madKernel czyli w swoim programie do sekcji uses dajesz tylko

uses madKernel;

od tej chwili bedziesz mogl korzystac z procedur opisanych w pomocy (oczywiscie tych z dzialu madKernel). teraz dajesz:

madKernel.Process(parametr).Suspend;

jako parametr mozesz podac nazwe procesu, pid, itd...
tylko sie nie pytaj jak "odmrozic" proces... poczytaj sobie pomoc.

pozdro [browar]

0

po co używać lasera do zabicia komara? madshi collection to kobyła, a tu wystarczy tylko wyciągnąć uchwyt do procesu, na podstawie jego uchwytu wyciągnąć uchwyty jego wątków i zapauzować je funkcją syspendthread (http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dllproc/base/suspendthread.asp ).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1