TKeySpy]delphi[

0

Witam wszystkich. Trochę głupia rzecz, ale trudno.
Ostatnio potrzebuje zainstalować komponent TKeySpy, (zródło : haxite.org/download)... Instaluje:

Install comp. --> into new pack...
Unit file name(ściega do pas)--->pack.file name ---> plik zamieniony z pas na dpk....
---------
| OK |
--------
Mówi że istnieje już plik .dpk i czy chcę go zastąpić
---------
| OK |
--------

Mówi że zostanie zainstalowany pakiet bpl

                                 ---------
                               |    YES   |
                                 --------

No i BUM:
[Fatal Error] KeySpy.pas(1): Program or unit 'KeySpy.pas' recursively uses itself.....

(zaznacza mi pierwszą linie kodu zródłowego, obojętnie co to jest)

/ Nigdy wcześniej nie instalowałem tego komponentu ponieważ nie był mi potrzebny...

PS: sry za błędy ale zależało mi na szybkości...

Dzięki za odpowiedzi, pozdro.

Edit :
Posiadam Delphi 7 Personal oraz Delphi 6 Enterprise ale chodzi mi aby działało to na delphi 7....to tyle

0
unknow1 napisał(a)

[Fatal Error] KeySpy.pas(1): Program or unit 'KeySpy.pas' recursively uses itself.....

Dawno w Delphi nie siedziałem, ale ten komunikat daje do myślenia. Co jest w tej pierwszej linii? Bo o ile dobrze mi się wydaje to albo w pierwszej linii masz uses KeySpy.pas albo uses <co_innego> i w tym co_innego jest uses KeySpy.pas. Mógłbyś spróbować to wywalić.

0

ja normalnie chce skompliwać komponent KeySpy.:

{*************************************************************}
{            TKeySpy Component for Delphi 16/32               }
{ Version:   2.8                                              }
{ E-Mail:    [email protected]                                }
{ Home page: www.utilmind.com                                 }
{ Created:   August, 16, 1998                                 }
{ Modified:  June, 6, 2000                                    }
{ Legal:     Copyright (c) 1998-2000, UtilMind Solutions      }
{*************************************************************}
{                     KEYBOARD SPY:                           }
{ This component is intended for interception of pressing the }
{ keyboard. The KeySpy is possible to apply for interception  }
{ of the typed text of the another's programs, as keyboard    }
{ spy, or for processing events at type certain keywords etc..}
{*************************************************************}
{ Properties: ************************************************}
{         Enabled: As it usual...                             }
{         Keyword: At a set of this word event will be        }
{                  carried out (See OnKeyword event).         }
{    ActiveLayout: Active keyboard layout (string) Win32 only }
{       SpyLayout: now present English, Russian, German       }
{                  & Italian                                  }
{ActiveWindowTitle: Title of active window (Read only)        }
{     Events: ************************************************}
{    OnKeySpyDown: As OnKeyDown, but in any place (window).   }
{      OnKeySpyUp: As OnKeyUp, but in any place (window).     }
{       OnKeyword: The Keyword has been typed (See Keyword).  }
{ OnLayoutChanged: The Keyboard layout was changed. Win32 only}
{ OnActiveWindowChanged:                                      }
{*************************************************************}
{                    IMPORTANT NOTE:                          }
{  This code may be used and modified by anyone so long as    }
{ this header and copyright information remains intact. By    }
{ using this code you agree to indemnify UtilMind Solutions   }
{ from any liability that might arise from its use. You must  }
{ obtain written consent before selling or redistributing     }
{ this code.                                                  }
{*************************************************************}
{  Changes:                                                   }
{   20.I.1999: Added 32-bit support                           }
{   14.V.1999: Added OnChangeLayout event.                    }
{              Added Italian and Russian keyboard layouts.    }
{   28.V.1999: Added ActiveWindowTitle property.              }
{ 27.VII.1999: Added Portugese keyboard layout.               }
{              Thanks to Tiago Correia ([email protected])}
{  19.IX.1999: Added German keyboard layout (added by Slaine, }
{              [email protected])                            }
{    5.V.2000: Added French keyboard layout (added by Vincent }
{              CALLIES, [email protected])               }
{*************************************************************}
unit KeySpy;

tu się zaczyna faktyczny kod zródłowy komponentu ale nawet jeśli usunę ten początkowy opis który jest w klamrach (nie powinien się czepiać) ale nawet jeśli ten fragment usunę czepia się kolejnej linijki i tak do samego końca więc nie wiem co jest.

0

a tak z 5 linijek po unit KeySpy;

0
unit KeySpy;

interface

uses
  {$IFDEF WIN32} Windows, {$ELSE} WinTypes, WinProcs,{$ENDIF}
  SysUtils, Controls, Classes, Messages, Forms;

type
  TSpyLayout = (klAmerican, klItalian, klRussian, klPortuguese, klGerman, klFrench);[<ciach!>]

cały kod...

Tu znajduje się zródło:
http://www.torry.ru/pages.php?id=238&SID=fb57c8089a689449e7dea80b6fe37c8d

Pzdr.

// Przycialem cytat, po cholere caly kod komponentu? Link styknie do zrodla. - F

0

to musze Cie zmartwic bo u mnie n D7 sie zainstalowalo

0

Sam kod który przesłałeś też wygląda w porządku... I nie ma w nim raczej nic co mogłoby wywołać błąd o którym pisałeś...

//Edit: literówka...

0

Tak zrobiłem:

  1. Component -> InstallComponent
  2. Zakładka "Into new package"
  3. W "Unit file name" podajemy śieżke do TKeySpy.pas
  4. W "package file name" podaałem podobną ścieżkę co wyzej, tylko zmieniłem rozszerzenie pliku na *.dpk

Może po prostu zle to kompiluje nie wiem. Kurcze potrzebne mi to jest strasznie...

Pzdr

0
unknow1 napisał(a)
  1. W "Unit file name" podajemy śieżke do TKeySpy.pas
  2. W "package file name" podaałem podobną ścieżkę co wyzej, tylko zmieniłem rozszerzenie pliku na *.dpk

paczka nie moze nazywac sie tak samo jak plik .pas!

0

Gdyby były takie same wyskoczyłoby powiadomienie i bym nic nie mógł dalej zrobić więc to uwzględniłem....

Dobra kurcze co jeszcze może być nie tak ?
Plisss help

0

plik dpk nie powinien się nazywac KeySpy.

0

przecież napisałem że gdyby była taka sama to wyskakuje komunikat więc jest inna.....

0
unknow1 napisał(a)

przecież napisałem że gdyby była taka sama to wyskakuje komunikat więc jest inna.....

to kombinuj dalej, bo jakoś wszystkim się instaluje tylko nie Tobie [sciana]

0

Wezcie napiszcie instrukcje jak wy to instalujecie mże czytając dostrzegę błąd....

(ale ze szczegółami)

PS: dzięki za fatygę

Pzdr

0
unknow1 napisał(a)
  1. Component -> InstallComponent
  2. Zakładka "Into new package"
  3. W "Unit file name" podajemy śieżke do TKeySpy.pas
  4. W "package file name" podaałem podobną ścieżkę co wyzej, tylko zmieniłem rozszerzenie pliku na *.dpk

Może zrób tak:

  1. Component -> Install Component
  2. Zakładaka <font color="blue">Into existing package</span>.
  3. Unit File Name -> plik keyspay.pas
  4. Ok
  5. Continue -> Ok

i jest komunikat o poprawnym zainstalowaniu TKeySpy.

Na D7 poszło bez problemu.

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0